Ekonomi

ENAG’dan ‘TÜİK’ açıklaması: Sürekli taciz edildik, dava edildik

Enflasyon Araştırma Kümesi (ENAG), Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ENAG’ın TÜİK tarafından defalarca yargılandığını vurgulayarak, tüm davaların ENAG lehine sonuçlandığını duyurdu.

ENAG’ın reel enflasyon verisi vermeye çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, bu süreçte TÜİK’ten sürekli tacizlerle karşılaştıkları belirtildi.

Hayat pahalılığının verilere net bir şekilde yansımadığı ifade edilen açıklamada, “Türkiye İstatistik Kurumu, kamuoyu ve hatta davalara karar veren değerli hukukçular, verilerin doğru olmadığını çok iyi biliyorlar. doğru sunulmamış.”

ENAG tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ENAG, Eylül 2020’den itibaren enflasyon sepetindeki tüm kalem ve ürünlerin fiyat ve fiyat değişimlerini alarak aylık ve yıllık olarak sizlere sunmaktadır. Bunu yaparken TÜİK ile aynı sepet ve yükleri baz almaktadır. bu kez sürekliliğini koruyarak gerçek enflasyon bilgisini halka ulaştırma çabası içinde olmuştur.Öte yandan TÜİK tarafından her zaman bir şekilde taciz edilmiş ve defalarca dava açılmıştır.An itibariyle tüm davalar kapanmıştır. Bütün bu gerçeklere rağmen TÜİK karar mercilerinin ENAG’ı “birkaç masa başında çalışan…” ifadesiyle tanımlamaya devam etmesi enflasyonu mutfağında derinden hisseden bizleri ve halkı üzmektedir. Devletin asli görevlerinden biri de halkı gerçeklerle (istatistiklerle) bilgilendirmektir.TÜİK, kamuoyu, ENAG ve hatta davalara karar veren hukukçular bile çok iyi bilirler ki verilerin gerçek olmadığını, gerçeğin olmadığını. Hayat pahalılığı bilgilere açıkça yansıtılmıyor.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu