Ekonomi

Fitch: Kızıldeniz’deki kriz limanların kargo hacimlerini değiştirdi

Fitch’ten yapılan açıklamada, ticari gemilere yapılan saldırıların ardından Kızıldeniz üzerinden taşımacılığın azalması ve Afrika çevresinde yeniden rota belirlenmesinin, hacimlerin etkilenen bölgedeki limanlardan BAE’deki terminallere kaymasına neden olduğu belirtildi. Afrika.

Limanlardaki kargo hacim değişikliklerinin operatörler üzerindeki etkilerine değinilen açıklamada, coğrafi olarak çeşitlendirilmiş portföylere sahip daha büyük operatörlerin, tek taraflı bölgesel operatörlere göre durumdan daha az etkilendikleri vurgulandı. kesintiler.

Açıklamada, Avrupa ile Uzak Doğu arasındaki güzergah değişikliği ve nakliye kapasitesindeki azalmanın, Kızıldeniz kıyısındaki ve Süveyş Kanalı yakınındaki limanlarda hacim kayıplarına ve alternatif güzergahlardaki terminallerde sıkışıklığa neden olduğu kaydedildi.

Açıklamada, özellikle Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye’deki liman işletmecilerinin transfer hacimlerinin durumdan etkilendiği, gidiş ve varış sevkiyatlarının daha istikrarlı olduğu belirtildi.

Açıklamada, nakliye kesintilerinin boyutunun, mallara olan yüksek talebin ve limanlardaki sıkışıklığın dünya çapında yayıldığı Kovid-19 salgını sırasında görülenlerden daha küçük ve yerel olduğunun altı çizilerek, şöyle devam edildi: “Koronavirüsün dünya çapında tanınması nedeniyle Kızıldeniz ticaret yolunun önemi ve ABD liderliğindeki koalisyonun bölgede ticari gemilerin güvenli geçişini sağlamaya yönelik çabaları nedeniyle aksamalar yaşanıyor.” Geçici olacağını varsayıyoruz.” değerlendirmesi yapıldı.

Ancak açıklamada, uzun vadeli aksamaların daha büyük tedarik zinciri baskılarına ve daha ciddi operasyonel sonuçlara yol açabileceği, bunun da liman işletmecilerinin ayarlamalar yapmasını gerektirebileceği belirtildi.

Açıklamada, esnek nakliye navlun oranlarından farklı olarak 12-18 aylık sözleşmelere tabi oldukları için belirli limanlarda hacimlerin artması durumunda liman fiyatlarının hızlı değişmeyeceği belirtilirken, talep gören ve Sıkışık olanlar depolama fiyatlarından elde ettikleri geliri artırabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu