Haber

Erdoğan, Berlin’de Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir günlük çalışma ziyareti kapsamında Almanya’nın başkenti Berlin’e gitti.

Erdoğan, Berlin Brandenburg Havalimanı’nda Alman yetkililer ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen tarafından karşılandı. Erdoğan daha sonra Bellevue Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi.

BİLD: BELLEVUE SARAYI’NDA ERDOĞAN’A SOĞUK HOŞGELDİNİZ

Bunun Erdoğan’ın son 3 yıldaki ilk Almanya ziyareti olduğunu kaydeden Bild gazetesinin haberine göre Steinmeier, yerel saatle 15.20 sıralarında Erdoğan’ı Bellevue Sarayı’nın kapısında karşıladı.

Bild, “Bellevue Sarayı’nda Erdoğan’a soğuk karşılama” başlıklı haberinde, Erdoğan ve Steinmeier’in el sıkışırken kameralara poz verdiğini, yüzlerinde önemli bir ifadenin bulunduğunu yazdı. Gazetenin haberinde ayrıca iki cumhurbaşkanının birbirine sarılmadığı veya şakalaşmadığı belirtildi. Erdoğan daha sonra gurur defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Steinmeier daha sonra baş başa görüşerek heyetler arası toplantıya başkanlık etti.

ERDOĞAN VE SCHOLZ ORTAK BASIN TOPLANTISINDA KONUŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Lideri İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.

Erdoğan, ziyareti kapsamında Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile baş başa ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirecek. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısına katılacak olan Erdoğan, ayrıca baş başa görüşme ve heyetler arası çalışma yemeğine de katılacak. (DIŞ HABER)

bergama-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu