Haber

Erdoğan başkanlığında yılın ilk MGK’sı bugün toplanıyor!

Milli Güvenlik Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Yılın ilk MGK toplantısının ana gündemi terörle mücadele olacak. Yurt içi ve yurt dışında terör örgütleriyle mücadelede atılan adımlar değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında 13 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen güvenlik toplantısında alınan kararlar masada olacak. O açıklamada, “Güney sınırlarında ‘terör’ kurulmasına kesinlikle izin verilmeyecektir” ifadesi dikkat çekti.

MİT LİDER KALIN’İN IRAK ZİYARETİ

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın Irak’ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Kalın, Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Raşid, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani, Şii ve Sünni grupların temsilcileri ve Türkmenlerle bir araya geldi. Görüşmelerde terörle mücadele ve atılabilecek ortak adımlar ele alındı. Toplantıda Kalın’ın ziyareti ve yansımalarının da değerlendirilmesi bekleniyor.

İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ KATLİAMI

İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarının bölgeye etkileri ve çatışmaların yayılma riski de toplantının önemli konuları arasında yer alıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katılımıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde gerçekleştirilecek Filistin toplantısının sonuçları gözden geçirilecek.

MGK’da Kızıldeniz’deki son gelişmeler ve Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmelerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu