Haber

Ekrem İmamoğlu için verilen mahkûmiyet kararı İBB Meclisi’nde tartışıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaretten verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası geldi. ön.

İBB Meclisi Aralık ayı toplantısının dördüncü oturumu, Meclis 1. Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Okulu başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada okul, 2022 yılının son meclis toplantısını yaptıklarını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünün 2023 yılında kutlanacağını, 2023 yılının barış, huzur getireceğini ifade etti. başta İstanbul olmak üzere ülkeye ve dünyaya refah ve bereket getirmesi dileğiyle. diledi.

İBB Lideri İmamoğlu’nun mahkûmiyet kararına değinen Okul, “Tabii ki bu yargı kararıdır. Yargı kararları tartışılır, eleştirilir. Bu nedenle hukuk devletinde istinaf mahkemeleri ve Yargıtay denen hukuk organları vardır. Bu noktada, devam eden bu yargı sürecinde İstanbulluları temsil eden meclis olarak bizler, “Halkın mensupları olarak bu süreci sakin ve soğukkanlılıkla takip etmeliyiz. Herkes bilmeli ki bu ülkede halkın iradesi üzerinde hiçbir güç yoktur.” dedi.

“‘Bu karar yargı kararı değil, siyasi bir karardır.’ Bunu tarif etmeyi sakıncalı buluyorum

İBB MHP Küme Başkan Yardımcısı ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yargının İmamoğlu hakkında verdiği karara ilişkin, “Mahkemelerimizin ve hakimlerimizin verdiği kararlar, bu kararların muhatapları siyasi kimliğe sahip olduğu için, ‘Bu karar bir karar değildir. yargı kararı, ama siyasi bir karar.’ “Bunu nitelendirmeyi ve gereksiz tartışmalara girmeyi son derece sakıncalı ve zararlı bulduğumu belirtmek isterim. Bu tartışmaların adalete, hukuka, sosyal hayata ve siyasete telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğinin altını çizmek isterim.” dedi.

Kurumsal kararlar ve cezalarla siyasetçileri siyasetin dışına itmeye karşı çaba gösterebilecek bir siyasetçi olduğuna dikkat çeken Yılmaz, karar için Ekrem İmamoğlu’na “geçmiş olsun” diledi.

Bu davanın siyasi dava olabilmesi için siyasiler tarafından açılmış olması gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

“Hakimler bir davaya bakarken bu davada sanığın siyasi kimliğine veya kartvizitine bakmak zorunda değiller. cezalandırmayı seçmişler.Bu açıdan bakıldığında İmamoğlu Bey’in yargılanmasının ardından mahkemenin verdiği cezayı düzenleyen TCK.Madde 6 ay önce siyasi olarak mı değişti?Bu madde yıllardır TCK’da. Bu siyasi bir karar olarak sonradan alınmış bir konu değildir.Ve yine dün olduğu gibi bugün de alınan veya alınan kararların özünden sapılarak yapılan açıklamalar, değerlendirmeler ve açıklamalar, bugün de olmayacağı kesindir. yararlı olacak ve toplumsal gerilimi, çatışmayı ve hoşgörüsüzlüğü artırmaya hizmet edecektir.

Yılmaz, dün olduğu gibi Saraçhane’deki İBB Meclis Binası önünde bir miting daha yapılacağını sözlerine ekleyerek, Maltepe, Yenikapı gibi miting yapılabilecek birçok alan varken bu mitinglerin İstanbul’da yapılmasının doğru olmadığını söyledi. kamu hizmet binası önü, İstanbulluları zor duruma sokuyor, trafiği kilitliyor.

“Hukuki bir karar değil, siyasi bir karar olarak görüyorum”

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, dünkü davada mahkeme salonunda olduğunu ve davaya tanık olduğunu söyledi.

Bu kararı hukuki değil siyasi bir karar olarak görüyorum” dedi. Subaşı, iş birliği dışında 6’lı masa dedikleri 6 partinin parti liderlerinin katılımıyla destek toplantısı yapılacağını hatırlattı.

Subaşı, onbinlerce vatandaşın orada olacağına işaret ederek, “Sayın genel başkanlar, kararın siyasi içeriği konusunda partilerinin ve kendilerinin görüşlerini paylaşacaklar. Dolayısıyla bu tür değerlendirmelerin çokça yapılacağı bir ortamda. Bize yakın, başka bir şey söyleme ihtiyacı hissetmiyorum Sayın Belediye Başkanımız, meclis üyelerimiz, “Hepimiz görevimizin başındayız. Bu karar bizi ahlaki veya güç olarak etkilemeyecek. Yolumuza devam ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

“Otobüsteki sevinç çığlıklarını ve kutlama anlarını görünce kelimelerin yetmediğini düşündüm”

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu’na yaptığı açıklamada, YSK’lılara yaptığı açıklama nedeniyle başlayan hukuki süreçte ilk derece mahkemesinin verdiği kararın kesinleşmediğini söyledi.

Bu kararın henüz hukuki ve idari bir sonuç doğurmadığını vurgulayan Göksu, şunları kaydetti:

“Yargı süreci devam ediyor. Nihai karar temyiz ve Yargıtay sürecinden sonra gelecek. O anın prestijiyle kesinleşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında mahkûmiyet ve siyasi yasaklama kararı söz konusu değil. İlk derece mahkemesi kararının hukuki, idari ve siyasi sonuçlarını tartmak için adli sürecin tamamlanmasını beklemek durumundayız.Durum bu iken ve bu durum herkes tarafından bilinirken biz izledik. Saraçhane Meydanı’na iç siyasi rekabetinizi ve çatışmanızı örnek aldınız ve bundan siyasi sonuçlar çıkarmaya çalıştınız.Bugün bu konuşmaya şu cümle ile başlamak istedim.Karar için üzüntülerimi ve geçmiş olsun dileklerimi ileterek başlamak istedim. ancak otobüsteki neşeli çığlıkları ve kutlama anlarını görünce kelimelerin yetersiz kaldığını düşündüm.”

AK Parti’nin hiçbir zaman siyasi olmayan alanlardan iktidar peşinde koşmadığını ve bundan sonra da olmayacağını kaydeden Göksu, AK Parti’nin siyaset anlayışının siyasi rakipleriyle sandıkta yarışmaktan başka yöntemi olmadığını belirtti.

AK Parti’nin siyasi rakipleriyle sandıkta ve millet iradesine giderek mücadele etmeyi tercih ettiğini belirten Göksu, “AK Parti bugüne mahkeme tutanaklarıyla değil sandık sonuçlarıyla geldi. siyaset alanına müdahale etmek isteyen siyaset dışı alanlara asla izin vermemiştir. onların vesayetini asla tanımamıştır ve bugüne kadar tanımadığı gibi hiçbir siyaset dışı vesayet alanının da vesayetini asla tanımayacaktır.” sözlerini kullandı.

AK Parti’nin bu sürecin tarafı olmadığını ifade eden Göksu, partisinin hiçbir zaman siyasi olmayan alanlardan iktidar peşinde koşmadığını, gücünü ancak milletin iradesinden, milletin umudundan ve milletin sözünden aldığını söyledi. millet.

AK Parti’nin bu gücünün perde arkası masalardan ve müzakerelerden değil, milletin büyük teveccüh ve teveccühünden geldiğini vurgulayan Göksu, “Siyasi yasaklardan, vesayetlerden çok çile çekmiş bir siyasi hareket olarak; Siyasette vesayet ve siyasete dışarıdan müdahaleyi kabul etmiyoruz, kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Millet iradesine ve sandığa her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz.” söz konusu.

“Hesabınız aslında 2023 seçimleridir”

Göksu’nun konuşmasının ardından oturumda yeniden söz alan CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, şunları söyledi:

“Karar hukuki değil siyasidir, siyasi içeriğine girmeyeceğim.” Dedim ama şimdi bakıyoruz Hukuk ve milli irade öğretmeye çalışan arkadaşlar siz bize hukuk ve milli irade öğretecek durumda değilsiniz Sevinç çığlıklarıyla konuşuluyor şaka mı bu? 2 yıl 7 aya kadar… Son bir şey söyleyeyim, “Yasal” siyasi değil, “politik”.

Bunun üzerine bir kez daha söz alan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, konuşma metninde tartışma konusu olabilecek bazı ifadelerin yer aldığını söyledi.

Onları dışarı çıkardığını söyleyen Göksu, “Şimdi doğruyu söylüyorum Doğan Bey” dedi. Çünkü çözemediğinizi Saraçhane Meydanı’ndaki 6’lı masada çözmeye çalıştınız. Herkes bu gerçeği biliyor. Burada demokrasiyi, hakkı, hukuku, adaleti öğretebilecek bir siyasi parti varsa o da AK Parti’dir. Bunu bil. Biliyorum. Siyasi tarihinde tek parti anlayışı vardır, Muhtıraları, brifingleri olan bir siyasi parti bize demokrasi dersi verir mi? ifadeleri kullandı.

İstanbul halkının iradesiyle seçilmiş meclis üyeleri olduklarını dile getiren Göksu, “İstanbul’un iradesine her zaman sahip çıktık, sahip çıkacağız, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Aziz milletimiz hangi konuda karar verirse versin, her zaman bir iradesi vardır. yine söylüyorum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız inşallah. Yaparsa 2024’te sandık sonuçlarıyla birlikte göndereceğiz.” dedi.

Bu dava artık İstanbul’un değil, tüm Türkiye’nin namus davası haline geldi.”

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İmamoğlu hakkında verilen kararı hak, hukuk ve adalet ihlali, demokrasiye darbe olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Adaletin terazisinin karıştırıldığını öne süren Özkan, kararın Türk siyaset tarihinde kara bir leke olduğunu savundu.

Dün Saraçhane’de yapılan çağrıya değinen Özkan, “Bu dava artık İstanbul’un değil, tüm Türkiye’nin namus davası haline geldi. Bu dava artık Türkiye’nin demokrasi ve hukuk mücadelesi haline geldi. 2019’da olduğu gibi Millet İttifak yeni bir meydan okumaya dönüştü. Zafer destanını Saraçhane’den yazacaktır, kimsenin şüphesi olmasın.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu