Yaşam

Devrim şehidi Kubilay, ölümünün 92. yılında anılacak

Şehit Asteğmen Kubilay ve arkadaşları yarın Menemen’de anılacak. Yıldıztepe’de 10 kilometrelik yol koşusu ve resmi anma töreniyle başlayacak program, İzmir Büyükşehir Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu konseri, panel ve sinema gösterimi ile devam edecek.

Menemen’de 92 yıl önce Cumhuriyet isyancıları tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Muhafız Hasan ve Muhafız Şevki Bey yarın (23 Aralık Cuma) anılacak. Anma etkinlikleri saat 10.00’da Yıldıztepe’deki Kubilay Anıtı’nda yapılacak resmi törenle başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Şehit Asteğmen Kubilay Yol Koşusu da aynı saatte start alacak. Saat 11:00’de Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yapılacak. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak yol yarışında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Anma programı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Klasik Türk Müziği Korosu Konseri ile devam edecek.

Panel ve film gösterimi
Tüm gün sürecek anma programında saat 12.45’te Menemen Belediyesi İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde “İnkılap Şehidi Kubilay” paneli yapılacak. Kemalist Fikir Derneği Genel Lideri Mustafa Hüsnü Bozkurt ve Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı Milli Bayramlar Kurulu Başkanı Av. Moderatörlüğünü Ulvi Puğ’un yaptığı panelin ardından saat 14:00’te “Kubilay: Menemen Olayı” adlı belgesel film gösterilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu