Haber

Çin’in Daqing Petrol Sahasının Tersiyer Petrol Geri Kazanım Üretimi Rekor Seviyeye Ulaştı

Çin’in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletindeki Daqing Petrol Sahasında gün batımının havadan görüntüsü, 24 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Wang Jianwei/Xinhua)

HARBİN, 21 Aralık (Xinhua) — Çin Ulusal Petrol Şirketi’nin Daqing Petrol Sahası’na göre, Çin’in en büyük kara petrol sahası olan Daqing Petrol Sahası, üçüncül petrol geri kazanım teknolojisiyle bu yılın ilk 11 ayında yüzde 10.26 oranında serbest bırakıldı. Milyon tonun üzerinde ham petrol üreterek yeni bir rekor seviyeye ulaştı.

Bu miktar, aynı dönemde petrol sahasının toplam ham petrol üretiminin yüzde 37,4’ünü oluşturdu. Şimdiye kadar, Daqing Petrol Sahasının üçüncül geri kazanımı yoluyla yıllık ham petrol üretimi, art arda 21 yıl boyunca 10 milyon tonu aştı.

Gelişmiş petrol geri kazanımı olarak da bilinen üçüncül geri kazanım, bir petrol rezervinden petrol çıkarmanın üçüncü aşamasıdır. Yöntem, birincil ve ikincil geri kazanım aşamalarında geri kazanılamayan petrolün belirli kimyasalların enjeksiyonu ile çıkarılmasını sağlar.

Şu anda, üçüncül petrol geri kazanım teknolojisi, Daqing Petrol Sahasında Sınıf I ve Sınıf II’dedir. Dereceli rezervlerde yaygın olarak kullanılmaktadır ve ikincil yağ geri kazanım teknolojisine dayalı olarak geri kazanım oranı yüzde 14 ila yüzde 20 artırılmıştır.

Daqing Petrol Sahası, Çin’in en büyük petrol üretim üslerinden biridir. Kuzeydoğudaki Heilongjiang eyaletinde bulunan petrol sahası, Çin’in modern petrol endüstrisine değerli bir katkı sağlıyor.

1959’daki keşfinden bu yana, petrol sahası 2,4 milyar tonun üzerinde ham petrol üretti. Petrol sahası, aynı dönemde Çin’in karadaki toplam ham petrol üretiminin yaklaşık yüzde 40’ını oluşturuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu