Haber

Devlet Bahçeli’den İsrail’e ilişkin açıklama: Zaten hoşgörü sınırlarını aştı

Son dakika Devlet Bahçeli haberi:Hamas’ın başlattığı İsrail “Aksa Tufanı” Operasyonun ardından Filistin’de katliam devam ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi sosyal medya hesabından İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliam saldırılarıyla tepki gösterdi. Bahçeli, “Soykırım boyutuna ulaşan vahşi saldırılar artık sabır ve hoşgörü sınırlarını aşmıştır.”söz konusu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘SALDIRILAR SABIR VE TOLERANS SINIRLARINI ARTIK AŞTI’

Gazze’de iki haftadır insani felaketler zinciri yaşanıyor. Soykırım boyutuna ulaşan vahşi saldırılar artık sabır ve hoşgörü sınırlarını aşmıştır. 17 Ekim 2023’te Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi bombalandı. Ne yazık ki masum Filistinliler kanlar içinde. İsrail saldırılarında son 24 saatte 352 Filistinli hayatını kaybetti. 7 Ekim’den bu yana 4 bin 385 Filistinli kardeşimiz canından oldu. 1.756’ya yakın çocuk ve 1.000’e yakın kadın vahşice katledildi.

‘ULUSLARARASI TOPLUM CİNAYETLERİ KORKU FİLMİ GİBİ İZLENİYOR’

Uluslararası toplum, Gazze’de yaşanan seri ve ardı arkası kesilmeyen cinayetleri korku filmi izler gibi izledi. Ne bir ses ne de bir tepkiden bahsediliyor. Birleşmiş Milletler Örgütü’nün karar alma ve yaptırım organları kilitlendi. ABD’nin vetosu nedeniyle geçici bir ateşkes bile ilan edilemedi. İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısından hiçbir şey çıkmadı. Basit kınama açıklamaları dışında hiçbir iyileştirme girişimi veya niyeti duyulmadı. Kahire’de düzenlenen “Gazze Barış Zirvesi”nden şu ana kadar bir sonuç çıkmadı.

‘TÜRKİYE BUGÜN İNSANİ VE VİCDAN YANINI SÜREKLİ OLARAK AÇIKLADI VE AÇIKLADI’

Türkiye bugüne kadar insani, vicdani ve hukuki tezlerini güçlü bir şekilde dünya gündemine taşıyarak, akan kanın durdurulması, insani trajedilerin sona erdirilmesi konusunda sürekli beraat etmiş ve açık yüzünü ortaya koymuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın adil ve kalıcı bir barış ortamının tesisi vesilesiyle takdire şayan diyaloglar ve samimi diplomatik temaslara giriştiği, katı yürekli olmayan herkes tarafından bilinmektedir.

‘GARANTİ TEKLİFİ SON DERECE UYGUN VE STRATEJİK BİR GİRİŞİMDİR’

Ateşkes rejiminin derhal tesis edilmesiyle iki devletli çözüm iradesinin ortaya çıkması; Dolayısıyla başkenti Doğu Kudüs olan ve 1967 yılı sonunda coğrafi bütünlüğü sağlanan bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması, bugünkü karanlıktan çıkmanın tek yoludur. Türkiye’nin İsrail ile Filistin arasındaki çıkmazı açmaya yönelik garantör teklifi son derece akılcı, doğru ve stratejik bir girişimdir.

‘TÜRK MİLLETİ SESSİZ OLAMAZ, OLMAMALIDIR, OLMAYACAK’

Görüldüğü gibi İsrail-Filistin çatışmasını durdurmak şöyle dursun, alçak bir komplo ve tırmandırıp yayma komplosu kesintisiz ilerlemekte ve kategorik olarak işleyişini sürdürmektedir. Elbette bu kanlı ve yıkıcı sürecin böyle devam etmemesi gerekiyor. Dünya kuzuların sessizliğine gömülürken Gazzeli kuzu yavrularının ölümlerinin insani olduğunu söyleyen başta Türk milleti olmak üzere hiç kimse sessiz kalamaz, kalmamalı ve kalmayacaktır.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu