Haber

Çin Dışişleri Bakanı Rus, Pakistanlı ve Güney Koreli Meslektaşlarıyla Telefon Görüşmesi Yaptı

PEKİN, 10 Ocak (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, Pazartesi günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zardari ve Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ile telefon görüşmeleri yaptı.

Qin, yeni dönem için Çin-Rusya kapsamlı stratejik uyum ortaklığının üst düzeyde gelişimini sürdürdüğünü, çeşitli alanlarda fikir alışverişi ve iş birliğinin derinleştiğini ve ikili dostluğun kamuoyunda pekiştirilmesinin her zaman pekiştirildiğini söyledi.

Çin-Rusya ilişkilerinin uyumsuzluk, çatışmasızlık ve üçüncü bir tarafa müdahale etmeme ilkelerine dayandığına dikkat çeken Qin, Çin’in iki ülke liderlerinin ulaştığı önemli uzlaşmaları uygulamaya ve sürekli olarak ilerlemeye hazır olduğunu vurguladı. iki ülke arasındaki ilişkileri ilerletmek.

Pakistanlı mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde Qin, Çin ve Pakistan’ın özel bir dostluğu ve karşılıklı güveni olduğunu, iki ülke arasındaki üst düzey yakın etkileşimlerin ikili ilişkilerin gelişmesine güçlü bir ivme kazandırdığını söyledi.

Qin, Çin’in iki ülke liderlerinin vardığı önemli anlaşmayı rehber almaya, geleneksel dostluğu sürekli derinleştirmeye ve yeni dönemde ortak bir geleceğe sahip daha yakın bir Çin-Pakistan toplumu oluşturmak için işbirliği yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

Qin, yaklaşan Çin Yeni Yılı nedeniyle Pakistan’daki Çin vatandaşlarının güvenliğine özel önem verdiğini vurgulayarak, Pakistan’ın etkin güvenlik önlemleri almaya devam etmesini beklediğini vurguladı.

Qin, Park ile görüşmesinde Çin ve Güney Kore’nin her zaman yan yana yaşayacak yakın komşular ve ayrılmaz ortaklar olduğunu, Çin-Güney Kore ilişkilerinin sağlam ve istikrarlı gelişiminin iki ülkenin ortak çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi. Tarafın bu konuda her zaman çaba sarf ettiğini belirtti.

Qin, Park ile güçlü bir çalışma ilişkisi kurup sürdürmek ve iki ülkenin devlet liderlerinin ulaştığı değerli uzlaşma noktalarını ortaklaşa uygulamak istediğini söyledi.

Qin, uzun vadeli bir perspektif benimserken, genel dostane durumu benimserken ve Çin-Güney Kore ilişkilerinin istikrarlı ve uzun vadeli gelişimini desteklemek için işbirliği güçlerinden yararlanırken mevcut duruma odaklanmaya hazır olduğunu kaydetti.

Güney Kore’nin son dönemde Çin’den gelen yolculara uygulamaya başladığı süreksiz kısıtlamalardan bahseden Qin, Güney Kore’nin nesnel ve bilimsel bir yaklaşım benimsemesini umduğunu dile getirdi.

Üç dışişleri bakanı, Çin Dışişleri Bakanı olarak göreve başlamasından dolayı Qin’i kutladılar, Çin halkının Tavşanın Yeni Yılını kutladılar ve ikili ilişkilerde yeni başarılar elde etmek için önemli üst düzey anlaşmaları birlikte uygulamaya ve üzerinde birlikte çalışmaya istekli olduklarını ifade ettiler.

Zerdari, Pakistan’ın ülkedeki Çinli işçilerin, kurumların ve projelerin güvenliğini sağlamak için hiçbir çabadan kaçınmayacağını söyledi.

Park, Güney Kore’nin iki ülke arasındaki kültürel ve halklar arası etkileşimleri ve işçi değişimlerini güçlendirmeye istekli olduğunu ifade etti.

orhanelihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu