Haber

CHP’den İmamoğlu toplantısı açıklaması: Doğru bulmuyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün akşam Zoom uygulaması üzerinden CHP’li üst düzey üyelerle yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu ve internete sızdı.

Genel Lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ettiği Merkezi Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztrak, CHP’nin söz konusu toplantıdan haberi olmadığını belirtti.

“Partinin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz”

Konuyla ilgili soruya Öztrak, “Ülke yanarken, halk zulüm altında inlerken biz zoom konuşmayı doğru bulmuyoruz. Partimizin kongre süreci hızla ilerlerken, yapılmayan toplantılara rastlamıyoruz. Partimizin geleneklerine uymak, hiyerarşisini dikkate almamak, etik olmayan toplantılar.Yarışmaya ‘evet’ diyoruz ama bu süreçte partimizin kongre süreci hızla ilerliyor.Bunun yıprandığını da pek zannetmiyoruz. Partimiz genel başkanı ve merkez yönetim kurulu 100 yıllık CHP gemisini hasarsız bir şekilde limana getirme konusunda kararlıdır, bunu da yapacaktır.”

İmamoğlu, “Gizlenen taraf yok” dedi

İmamoğlu, söz konusu çevrimiçi toplantıyla ilgili bugün yaptığı açıklamada, “Partililerle parti konuları görüşülür, bilinmeyen taraf yoktur” diyerek seçimden bu yana 200’e yakın benzer görüşme yapıldığını söyledi.

Engin Altay, Gökhan Günaydın, Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan gibi üst düzey CHP’lilerin katıldığı kapalı devre toplantının sızan bölümünde, Parti Meclisi’ni toplantıya çağırmak için imza toplama ve tasfiyeye ilişkin hususlar sızdırıldı. Olağanüstü kurultayın zemini masaya yatırıldı.

DW / Birleşik Krallık,ET

DW Türkçe’ye VPN ile sansürsüz nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu