Haber

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda devir teslim töreni düzenlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda zaman teslim töreni düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Sayın Bakanım deprem bölgesinde büyük emek sarf etti. Şimdi inşallah oradaki konutlar da söz verdiğimiz gibi bir an önce tamamlanacak. Akabinde tüm hazırlıklarımızı yapacağız. İstanbul başta olmak üzere tüm şehirleri depreme karşı en az can kaybına neden olacak şekilde elimizden gelenin en iyisini verebileceğimiz bir ortam oluşturmak için elimizden geleni yapacağız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yeni kabine üyelerini açıklamasının ardından bugün bakanlıklarda devir teslim törenleri yapılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda da faz teslim töreni düzenlendi. Özhaseki, beş yıl önce Murat Kurum’a devrettiği bakanlık görevlerini Kurum’dan yeniden devraldı.

Kurum, dönem teslim töreninde şunları söyledi:

“5 yıldır ülkemizin 81 ilinde her afette, her depremde, her selde vatandaşımız, milletimiz ve vatanımız için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bugün de tüm grubumuzla gece gündüz çalıştık. devletimiz için, vatandaşlarımız için, milletimizi mahcup etmeden, bu anlamda şehirlerimizin alt ve üst yapısını iyileştirmeye çalıştık. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum, tüm grubumuza teşekkür ediyorum. 5 yıllık süreçte gece gündüz çalışan partime teşekkür ediyorum.En büyük teşekkürlerimi milletimize sunuyorum.Onlar her külfetli süreçte kendi acılarını unuttular.Şimdi Türkiye’de asrımızın ilk kabinesinde biz Bayrağı bir kez daha görevi devraldığım Sayın Bakanımıza emanet ediyoruz, bırakıyoruz.”

“SÖZÜN VERİLDİĞİ YERDE EN KISA SÜREDE TAMAMLANMASINI HEDEFLİYORUZ”

Bakan Mehmet Özhaseki şunları söyledi:

“Yaklaşık 5 yıl önce bu odada, bu makamda iken ben bu görevi kardeşime devretmiştim. Son yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti topraklarında 6’dan fazla şiddette meydana gelen deprem sayısı, yani yıkıcı bir etki ile devam ediyor, 60’ın üzerinde, hayatını kaybedenlerin sayısı 130-140 bine yakın, yüz milyarlarca dolar kaybettik.” Gerçek adımları hatasız atabilirsek geleceğimizi kurtarmış oluruz. ülkeyi bu düşünce ve sıkıntılardan Bakanlığı geldiği noktadan daha ileriye götürmek için elimden geleni yapacağım. Sevgili bakanım deprem bölgesinde çok çalıştı. Şimdi oradaki konutları söz verdiğimiz gibi bir an önce bitirmeyi hedefliyoruz. O halde İstanbul başta olmak üzere tüm illerimizi depreme hazır hale getirip en az can kaybına neden olsak bile, elimizden gelen ortamı oluşturmak için elimizden geleni yapacağımızı umuyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu