Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi açılışta 41,47 puan ve yüzde 0,46 artışla 9.113,55 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,19, holding endeksi ise yüzde 0,60 arttı. Tüm sektör endeksleri artarken en karlı çıkan ise yüzde 2,93 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Borsa İstanbul’da dün alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,87 değer artışıyla 9.072,08 puandan tamamladı.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine beklenenden daha geç başlayabileceği yönündeki artan beklentilere rağmen küresel borsalarda teknoloji hisseleri öncülüğünde olumlu bir trend gözlemlendiğini belirterek, yoğun veri gündeminin odak noktası haline geldiğini söyledi. bugün yatırımcıların

Analistler, ABD’de enflasyonun beklentileri aşmasına rağmen ülkede devam eden bilanço döneminde teknoloji şirketlerinin karlarının tahminlerin üzerinde gelmesinin ABD ekonomisindeki “yumuşak iniş” senaryolarını güçlendirdiğini belirterek, Fed’in sözlü yönlendirmesinin olumlu yönde etkilendiğini belirtti. yetkililer de risk iştahını destekledi.

Analistler, bugün yurt içinde yoğun bir bilgi gündeminin takip edileceğini, İngiltere’de büyüme ve sanayi üretiminin, ABD’de haftalık işsizlik yardımı uygulamalarının yanı sıra yurt dışında da sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı bilgilerinin takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.300 seviyeleri takip edilecek. Direnç, 9.100 ve 9.000 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu