Haber

Bornova Belediyesi Sağlığı Geliştiren Belediye Sertifikasını Korudu

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen “Sağlığı Geliştiren Belediye” belgesini 2022 yılında 100 tam puanla alan ilk yerel yönetim olan Bornova Belediyesi, bu konudaki liderliğini sürdürüyor. Bornova Belediyesi, birçok kriterin değerlendirilmesi sonucu verilen “Sağlığı Geliştiren Belediye” belgesini korumayı başardı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornova halkının sağlıklı bir çevrede yaşaması için çok yönlü çalışmalar yürüttük. Bu çalışmaları belgelemek en büyük gurur kaynağımızdır.”

Bornova Belediyesi, 2022 yılında Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterleri yüzde yüz yerine getirerek “Sağlığı Geliştiren Belediye” belgesini almaya hak kazandı. 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede Bornova Belediyesi, “Sağlığı Geliştiren Belediye” belgesini alan ilk yerel yönetim oldu. 75 puan alan belediyelere 100 tam puanla verilen sertifika”. Bornova Belediyesi’nin çok taraflı çalışmaları 2023 yılında da devam etti. Sağlık Bakanlığı’nın değerlendirme ve incelemeleri sonucunda Bornova Belediyesi’nin “Sağlığı Geliştiren Belediye” unvanını sürdürmesine karar verildi.

Bornova Belediye Başkanı Dr., Türkiye’de “Sağlığı Geliştiren Belediye” belgesini alan ilk belediye olmanın gururunu, yeni onayla birlikte katlanarak arttığını belirtti. Mustafa İduğ, şehrin daha sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için çalışmalarını artırarak sürdürdüklerini söyledi.

“SAĞLIĞA ÖNCELİK VERİYORUZ”

Yerel yönetimlerin yürüttüğü önleyici çalışmaların çevre sağlığının, dolayısıyla insan sağlığının daha uygun seviyeye getirilmesinde önemli bir role sahip olduğunu belirten Başkan İduğ, “Belediyeler önleyici çalışmalar yapıyor, temiz suya, temiz havaya erişimi sağlıyor. Yeşil alanlar, spor tesisleri engelli bireylerin dışarı çıkmasını engelliyor.” “Bu, işimizi kolaylaştırıyor. Öncelikli olarak bunu yapıyoruz” dedi. Daha sağlıklı bir toplum için Bornova’da amatör sporlara ve spor altyapı tesislerinin inşasına büyük önem verdiklerini belirten Başkan İduğ, “Bu kapsamda birçok futbol sahasında kapsamlı yenilemeler yaparken Çamdibi Semi gibi tesisleri de hizmete sunduk. -Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzu halkımızın hizmetine sunuyoruz. Fitness salonları ile kadınlara yönelik spor olanakları sunuyoruz.” Kurslarımızla çocuklarımıza ve gençlerimize fırsatlar sunduk” dedi.

BORNOVA’NIN HER KONUSUNDA YATIRIM

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için Dünya Sağlık Örgütü tarafından kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9 metrekare olarak belirlendiğini, Bornova’da bu rakamın 14 metrekareyi aştığını belirten Başkan İduğ, “Tüm tesislerimizi düzenli olarak kontrol ediyoruz. Parklar yapıyoruz ve uygun olan her yeri yeşil alan olarak değerlendiriyoruz.”Spor sahaları, yüzme havuzları, futbol ve basketbol sahaları yapıyoruz. Üstelik bu sahaları başta dezavantajlı bölgeler olmak üzere Bornova’nın her köşesine inşa ediyoruz. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SAĞLIK HİZMETLERİ KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

Öte yandan Bornova Belediyesi, evde hasta ve yaşlı bakım hizmetlerinden üreme ve çocuk sağlığı hizmetlerine, hasta ulaşım hizmetlerinden beslenme ve diyetisyen hizmetlerine, ağız ve diş sağlığı taramalarına kadar Bornovalılara yönelik çok yönlü hizmetlerini sürdürüyor. Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 7 hemşire, 1 diş hekimi, 1 fizik tedavi teknikeri, 1 diyetisyen, 1 berber, 7 hasta bakım personeli, 5 ebe, 3 acil tıp teknisyeni, 5 şoför ile 45 mahallede toplam 12 bin 353 kişiye hizmet verdi. geçen sene. verilmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu