Teknoloji

Bellek Test Aracı Memtest86+ Yeni Versiyonuyla Karşınızda!

Memtest ekibi, yazılım dünyasının bilinen unsurlarından biri olan Memtest86+’ı güncellemeden bırakmıyor. Açık kaynaklı bellek test aracı Memtest86+’a yenilikler ve hata düzeltmeleri getiren v7 sürümüyle karşınızdayız!

Yeni yayımlanan sürüm, Memtest86+ kullanıcılarının 1. nesilden 14. nesile kadar Intel Core CPU’ları kullanabilen sistemlerde canlı bellek zamanlamalarını görüntülemesine olanak tanıyor. Ayrıca bazı AMD Ryzen CPU’larda ECC desteğini de vermeyi ihmal etmiyor.

Memtest86+ V6 ile test aracı yeniden geliştirildi ve sonraki güncellemeler daha pratik hale getirildi. Yeni kodlama sayesinde Memtest86+ daha düzenli güncelleniyor ve optimize edilmesi çok daha kolay görünüyor.

Memtest86+ nedir?

Memtest86+’nın tam olarak ne olduğuna gelecek olursak: RAM’ler için son derece güvenli olan bellek kararlılığını test etmeye yönelik bir araçtır. USB üzerine kurarak çalıştırdığımız için işletim sisteminden bağımsız olarak ve sadece Windows kurulumu için USB üzerinden boot edebiliyoruz. Bu yönünün pratiklik ve hız sağladığını söylemek gerekir.

Memtest86+ nedir?

Ek not olarak bu, PassMark’ın en son sürümünün satın alınması gereken ve geçen yıl güncellenen MemTest86 ile karıştırılmaması gereken açık kaynaklı bir projedir. Memtest86+’ın basitliği sayesinde kullanıcılar RAM sorunlarını makul bir bellek modülüne veya DIMM yuvasına kolayca daraltabilirler. Ayrıca hız aşırtmayla ilgilenen kişiler de RAM’in sorunsuz çalışması sayesinde tüm ayarları yapabildikleri için bu aracı sıklıkla kullanıyorlar. Peki siz bu yeni güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorum kısmında belirtmeyi unutmayın!

haber-samsat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu