Haber

Bakan Koca üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kara’nın bu aylarda üst solunum yolu şikâyetlerindeki artışı nedenleri ile birlikte değerlendirdiğini ve buna karşı yapılması gerekenleri anlattığını belirtti. Koca, bu ifadelerle Prof. Dr. Kara’nın değerlendirmelerinin yer aldığı görüntüyü paylaştı.

Kara, son aylarda çok sayıda kişinin hastalandığını ve hastane başvurularının arttığını, hastalıkların çocuklarda nispeten sık görüldüğünü ifade etti.

“HAFİF ALINMAYACAK”

Bu tabloda üç ana faktörün etkili olduğunu belirten Kara, şöyle konuştu:

“Bu etkenlerden biri solunum yollarını saran bir virüs olan RSV virüsü, diğeri influenza yani grip, bir diğeri de koronavirüs. Her ne kadar koronavirüs çoğunlukla üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileriyle ortaya çıksa da, Risk gruplarında oluşturabileceği durumlar nedeniyle küçümsenmemelidir.Bulaşıcı hastalıklara karşı ellerimizi sık sık yıkamalıyız.Özellikle kalabalık ortamlarda mikroorganizmalarla temas oluşabileceğinden ellerimizle ağız, burun ve gözlerimize dokunmaktan kaçınmalıyız. Bu dönemde boğaz ağrısı, hafif burun akıntısı, hafif hapşırma veya öksürük gibi şikayetleri olanların maske takarak beklenen enfeksiyonu başkalarına bulaştırma sorumluluğunu üstlenmemeleri gerekiyor. bizim silahımızdır.”

KAYNAK: HABER7

haber-bodrum.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu