Haber

Babacan kiralama fiyatlarının çözümünü açıkladı

ANKARA (İGFA) –YouTube kanalı Flu TV’ye konuk olan DEVA Partisi Genel Lideri ve Başkan Yardımcısı adayı Ali Babacan, değerli açıklamalarda bulundu:

Makul seviyeye gelmesinin en fazla 1,5 – 2 yıl sorun olduğunu belirten Babacan, “Konut üretip makroekonomik istikrarı sağladığınızda kiralar makul hale geliyor”, “Döviz Korumalı Mevduattan sert dönüş mümkün olmayabilir” “, “Herkese değer veren herkes için.” Çalışan bir hükümet olacağız”, “Öfkeyle değil sevgiyle bakan bir başkan lazım”, “Kore’den K-Pop grupları geliyor, onları misafir edeceğiz”, “Seçimden sonra İstanbul Sözleşmesi’nde uzlaşı bekliyorum. Bu konuda da iyimserim” dedi.

Babacan özetle şunları kaydetti:

“650 bin evin depremde kullanılamaz hale gelmesi bir ülke için bir anda çok büyük bir konut açığıdır. Orada meskenleri yıkılan halk, ya orada ya da diğer şehirde ev aramaya başladı. Sınırlı bir arz var, ancak talep arttı. Bu durumlarda fiyatların artması kaçınılmazdır. Bunu yapmanın en hızlı yolu; konut açığının çok hızlı tamamlanması, çok hızlı konut üretimi. Arzı normale ulaşması için artıracaksınız. Öte yandan, inşaat maliyetleri kur ve yüksek enflasyonla birlikte arttı. Hem talep hem de maliyetler enflasyonu mutlaka çeker. Bu yüzden bir anda her şey arttı, özellikle kiralar. Her iki tarafla da ilgilenilmesi gerekiyor. Konut üretip makroekonomik istikrarı sağladığınızda kiralar makul seviyeye geliyor. Hızlı çalışılırsa en fazla 1,5-2 seneyi bulur” dedi.

NEDEN KILIÇDAROĞLU?

Babacan, Progam Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da şunları söyledi:

“Öncelikle güvenli insan olmaya çok önem verdik. Dürüst, sözünün arkasında duran bir insan olmasını önemsedik. Devlet tecrübesine sahip olmasını da önemsedik. Kapsayıcı, kucaklayıcı, kucaklayıcı olmasını da önemsedik. kimseyi dışlamayan, birlik ve beraberliği sağlayabilen. Bunu yazınca en uygun ortak adayının Sayın Kılıçdaroğlu olabileceği konusunda mutabakata vardık.”

kursunluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu