Haber

Ankara Çubuk’ta Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde okul güvenliği uyum ve eğitim değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Adem Keleş, bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda, okulların fiziki kurallarının iyileştirilmesi, okul içi ve okul dışı güvenlik kurallarının iyileştirilmesinin öncelikleri olduğunu vurguladı.

Okullarda güvenlik konusunda gerekli adımların atıldığını, bu konunun yakından takip edilmesi gerektiğini ve tüm okullarda kamera sistemlerinin bulunduğunu belirten Keleş, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ile ilçede birçok noktanın kontrol altında tutulduğunu belirtti. (KGYS).

Çocuklara zararlı alışkanlıklar kazandıracak kötü niyetli kişilerin okulların yakınına alınmaması gerektiğini vurgulayan Keleş, şöyle konuştu:

“Hem polis hem de jandarma çalışanları okulda güvenlik irtibat görevlisi olarak görev yapıyor. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin azami özeni göstermeleri gerekiyor. Rastgele bir olay durumunda güvenlik güçleriyle gerekli teması sağlamaları önemli. Rehberlik araştırma merkezimizle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okulda şiddet.Okul-aile işbirliği eğitim ve barış içindir.Çok değerli.Okul müdürlerimizin aileleri tanımasını,sınıf öğretmenlerimizin ve rehber öğretmenlerimizin ailelerle yakın bağ kurmasını çok önemsiyorum.Ziyaret Sınava girecek olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimizin aileleri özellikle çocuklarımızın motivasyonunun artması açısından değerlidir.Aslında geçen yıl yaptığımız çalışmalarda da okullarımızdan güzel başarılar elde ettik. bu ziyaret hoş.”

İlçeye yapılacak kültür merkezi projesi ve spor salonu hakkında bilgi veren Başkan Baki Demirbaş, eğitimde kalite ve başarının artırılması konusunda üzerine düşen sorumluluğu her zaman yerine getirmeye hazır olduğunu belirtti.

Okul müdürleri de çalışmalarını anlatarak, desteklerinden dolayı Başkan Demirbaş’a teşekkür etti.

Toplantı sonunda emekli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hilmi Karaot’a plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Recai Akbay, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mescioğlu ve okul müdürleri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu