Haber

Akciğer kanseri teşhisi konulan Armağan Çağlayan, İzmir’de ameliyat oldu

İzmir’de akciğer kanseri teşhisi konulan ve 4.5 saatlik bir operasyon geçiren televizyon yapımcısı Armağan Çağlayan’ın hastanede tedavisi tamamlandı.

Medicana International İzmir Hastanesi’nde geçirdiği sağlık süreciyle ilgili basına açıklamalarda bulunan Çağlayan, daha önce 3 milimetre olan kitlenin mart ayında yaptırdığı kontrollerde 16 milimetreye çıktığını öğrendiğini söyledi.

Kanser sürecinin bu sonuçla başladığını söyleyen Çağlayan, şunları söyledi:

“Gerçekten erken teşhis hayat kurtarıyor. 6 ay sonra gelseydim belki daha farklı bir tablo olabilirdi. Hocalarımızın ilgisi çok önemliydi. Önümüzde bir gün vardı, yiyecek ekmeğimiz vardı. Ben hiç olmadım.” Korktum ve ölmeyi düşünmedim ama acı çekmekten korktum.” Kendi kendine olunca böyle olmuyor. Yoğun bakımda güzel anılarım var. Doğru kararın teşhisi koyan ekibe teslim olmak olduğuna karar verdim.”

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Merda Erdemir Işık ise tomografide röntgende zor görülen bir yerde küçük boyutlu bir kitle tespit ettiklerini söyledi.

Muayenelerin ardından gerekli tedavilere başladıklarını belirten Işık, “Bizimle çok uyumlu davrandı, dediklerimizi yerine getirdi. Hem teşhis hem de tedavi sürecini hocalarımızın şifalı ellerinde tamamladık.”

“Armağan Bey artık sigarayı bırakacak”

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Samancılar da bu tür olaylarda erken teşhisin değerli olduğunu belirtti.

Ameliyatı kapalı yöntemle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Samancılar, “İyi. Armağan artık sigarayı bırakacak. Akciğer kapasitesinin düzelmesi biraz zaman alacak. En önemlisi sigara içmek. Onun için çok önemli. Özellikle ameliyattan sonra akciğerinin durumunu korumak için onunla ilgileneceğinden eminiz.” dedi.

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutsal Turhan ise Armağan Çağlayan’da erken evre akciğer tümörü tespit ettiklerine değindi.

Hastanın lenf bezlerinin sonuçlarının temiz çıktığını belirten Turhan, “Ameliyatı kapalı yaptık ve çok erken kalktı, yaraları daha çabuk iyileşecek, günlük hayata daha çabuk katılacak. Bu ameliyattan başarı beklentimiz var. ilk aşamada çok daha yüksek. O yüzden mutluyuz. Bundan sonra da inşallah. Sağlıkla yaşamaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu