Haber

Adına rol aldığı annesi Hacire Akar’ın oğlu Mehmet hayatını kaybetti.

Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan anne Hacire Akar’ın oğlu Mehmet Akar hayatını kaybetti.

Merkez Sur ilçesinde dün kendini yaktığı belirtilen Mehmet Akar, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Kardeşi Mustafa Akar, hastane morgu önünde basına yaptığı açıklamada, kardeşinin psikolojik sorunlar nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Akar’ın açıklaması şöyle:

“Kardeşim Mehmet terör örgütünden akıl hastasıydı. Örgütten kurtardıktan sonra iyileşemedi. Başımız sağolsun. Sorumlu örgüttür. Bizimle iletişime geçtiler, bırakmadılar. 25 yaşında. ve bir çocuğu var, eşi hamile, bunu bize yapan herkese bunu yaptı. Onu hayata döndürmek için çok uğraştık, ne yaptık ama kurtaramadık.”

Akar’ın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki işlemlerin ardından cenaze, merkez Sur ilçesine bağlı kırsal Soğanlı Mahallesi’nde toprağa verildi.

Anne Hacire Akar, oğlunun cenazesi hastaneden çıkarılırken HDP’ye tepkisini Kürtçe dile getirerek, “Evi yıkılsın, kapısı mühürlensin. Bana çocuk bırakmadı.” o terimlerini kullandı.

Diyarbakır’da anne Hacire Akar, HDP’liler tarafından kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos 2019’da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

Anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos 2019’da oğlu Mehmet Akar’a kavuşarak çocukları dağa kaçırılan diğer annelere örnek oldu.

Akar’ın çabalarını örnek alan anneler, 3 Eylül 2019’da HDP İl Başkanlığı önünde yeni bir oturma eylemi başlattı.

Hacire Akar’ın terör örgütünden kurtarıp evlendiği eylemiyle sembol haline gelen oğlu Mehmet’in 3 yıl önce bir oğlu oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu