Ekonomi

ABD Kongre Bütçe Ofisi temerrüt riski konusunda uyardı

CBO, “Federal Borç ve Yasal Sınır” başlıklı yeni bir rapor yayınladı.

Raporda, borç limitinin değişmemesi durumunda hükümetin Haziran ayının ilk iki haftasında bir noktada tüm borçlarını ödeyememe “önemli bir risk” olduğu bildirildi.

Raporda, “Hazine’nin nakit parası ve olağanüstü tedbirler tüketilmeden önce borç limiti artırılmaz veya askıya alınmazsa, hükümet bazı faaliyetler için ödemeleri erteleyecek, borç yükümlülüklerini yerine getiremeyecek veya her ikisini birden yapacak” denildi. yapmak zorunda kalacak.” değerlendirme yapıldı.

Hazine, hükümet operasyonlarını en azından Temmuz ayının sonuna kadar finanse edebilir

Raporda, Hazine’nin nakit ve olağanüstü önlemlerinin 15 Haziran’a kadar hükümeti finanse etmeye yeterli olması durumunda, beklenen üç aylık vergi gelirleri ve ek olağanüstü önlemlerin hükümetin faaliyetlerini en azından Temmuz ayı sonuna kadar finanse etmeye devam etmesine izin verebileceği belirtildi.

Borç limitinin yükseltilmesine veya durdurulmasına ilişkin yasa çıkana kadar Hazine’nin nakit istikrarını ve mevcut olağanüstü önlemlerini devam eden devlet faaliyetlerini finanse etmek için kullanması gerektiğini vurgulayan Hazine’nin, devam edebileceği süreyi uzatmak için nakit dengesini azaltabileceğinin altını çizdi. devlet operasyonlarını borç vermeden finanse etmek.

Raporda, 30 Nisan’ın prestijiyle Hazine’nin 316 milyar dolarlık nakit parası ve inanılmaz önlemler… altında41 milyar dolarlık kullanılabilir borçlanma kapasitesi olduğu bildirildi.

Hükümetin 2023 Mali Yılı sonuna kadar yaklaşık 2,2 trilyon dolarlık kaynağa ihtiyacı olacak.

Raporda, Mayıs ayı finansman ihtiyacının 200 milyar dolar 300 milyar dolar, Haziran ayında ise 75 milyar dolar 100 milyar dolar ortası olarak tahmin edildiği belirtiliyor.

Raporda, Hazine’nin 1 Haziran’da yaklaşık 25 milyar dolarlık sosyal güvenlik ödemesi ile askeri personel ve kamu çalışanlarının ödemelerini yapacağı kaydedildi.

Rapor ayrıca, ABD hükümetinin 30 Eylül’de sona erecek olan 2023 mali yılının sonuna kadar operasyonlarını finanse etmek için muhtemelen 1,9 trilyon ila 2,2 trilyon dolar arasında kaynağa ihtiyaç duyacağını tahmin ediyor.

Bu yılki bütçe açığı tahmininde revizyon

Öte yandan CBO tarafından yayınlanan bir diğer raporda bütçe varsayımları revize edildi.

Raporda, 2023 mali yılı için bütçe açığı varsayımının Şubat ayı tahminlerine göre 130 milyar dolar artırılarak 1,5 trilyon dolara yükseltildiği belirtildi.

kestelajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu