Haber

6’lı masanın adından gündeme gelecek iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teklif geldi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TV100’de Gürkan Hacır’ın moderatörlüğünde yayınlanan “Yüzler Kulübü” programına konuk olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“ERDOĞAN İLE BEŞTEPE’DE GÖRÜŞÜYORUZ”

Muhalefet partilerinin oluşturduğu Altı Masa’da yer alan Uysal, yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de ilk kez görüştüğünü açıklayarak kendisine teklifte bulundu.

“BİRLİKTE OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

O görüşmeyle ilgili bilgi veren Uysal, “Cumhurbaşkanından teklif aldık. 3-4 yıl oldu. Şu kadarını söyleyeyim. Erdoğan Bey ile bir kez görüştüm. Beraber olmak istediğini söyledi. kişisel kariyer peşinde değil.Partinin bir ölçüsü var.Geçenlerde Sayın Bozdağ, Yalova’da bir İl Danışma Meclisi’nde ‘Demokrat Parti’nin o Altı Masa’da ne işi var’ diye sormuştu. Cevabımızı verdik” dedi. Uysal, Erdoğan’ın reddine hemen yanıt verdiğini sözlerine ekledi.

“ADAYIN METAST GİBİ GÖKTEN DÜŞMESİ ZORUNDA DEĞİL”

Altı Tablo’nun belirleyeceği olası cumhurbaşkanı adayı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Uysal, “Türkiye birçok riski saklamıştır. Geç kalındığını düşünmüyorum. Aday gökten düşecek havada değil. göktaşı gibi.tezsiz aday değil eskisi gibi siyaset alanında icra tezi var.aday başvuruları da alıyoruz.ana muhalefet genel liderinden daha doğal ne olabilir ki bir lider parti, cumhurbaşkanı adayı olmak.Özellikle 2019 yerel seçimleri ile birlikte Sn.’nin İBB Başkanlığı’ndan başlayarak siyasi serüvenine baktığımızda Türk siyasetinde böyle bir beklenti oluştu, onları doğal olarak karşılıyorum. Her siyasi partinin kendi cephesinden tüm kriterleri kullanarak tüm süreci yönetecek bir siyasi şahsiyettir.O bakımdan bahsettiğiniz isimlere karşı ön yargım var.Açıkçası hayır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu