Haber

2 gün önce açılışı yapılan Defne Devlet Hastanesi’ni su bastı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’da Defne Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı temel atma töreninde küçük bir alana beton döküldüğü görülürken, hükümetten yapılan açıklamada törenin temsili olduğu ve hastanenin 2 ay içinde tamamlanacağı söylendi.

HASTANE PAZAR GÜNÜ AÇILDI

Söz konusu hastane, Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde Erdoğan, “Fotoğraf çerçevesi üzerinden konuşanlar işlerin gidişatını görünce tek kelime etmediler” diyerek muhalefeti eleştirdi.

HASTANE BASKINDI

Erdoğan’ın açılışını yaptığı hastane bugün sular altında kaldı. Bir vatandaşın kaydettiği görüntülerde, personelin çekçeklerle hastanedeki yağmur sularını tahliye etmeye çalıştığı görüldü.

TTB: SADECE POLİKLİNİK HİZMETİ VERİLİR

Öte yandan Türk Tabipler Birliği (TTB) bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TTB ve Hatay Tabip Odası dün açılışı yapılan Defne Devlet Hastanesi’nde hekim/sağlık çalışanları ve başhekim ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Yaşanan sorunların analizinde ise hastanenin inşaatı devam etmekte olup sadece ayakta tedavi hizmeti verilebildiği görülmüştür.

TTB, hastanede inşaat çalışmalarının devam ettiğini gösteren bir video da paylaştı. Videoda hastanenin poliklinikler dışındaki kısımlarında inşaatın devam ettiği görüldü.

“ACİL SERVİS, DİYALİZ ÇALIŞMIYOR”

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, hastanede sadece ayakta tedavi hizmeti verildiğine dikkat çekerek, yataklı servisler ve ameliyathanenin çalışmadığına dikkat çekti. Hastanenin yapılmadan açılması yanlış değil. Bakın hastaneyi su bastı. Hastaların dışarı çıkarılması gerekiyordu. Kısa süreli aralıklarla yağan yağmura rağmen hastaneyi su bastı. Çalışanların, sağlık görevlilerinin ve oraya giden insanların sağlığı açısından pek doğru değil. Hastanenin tüm donanımı ve personeli olmadan hatasız değildir.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu