Haber

Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola ile görüştü

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenskiy’nin Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola ile bir araya geldiği bildirildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Lviv kentine çalışma ziyareti gerçekleştiren Metsola’nın Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, “Devlet başkanı, AP liderine savaşın ilk günlerinden itibaren Ukrayna’ya verdiği destek ve aldığı değerli kararlar için teşekkür etti.” söylendi.

Zelenskiy’in Metsola’ya Rusya’ya yönelik yaptırımların artırılması gereği konusundaki kararlı duruşundan dolayı da teşekkür ettiğine işaret edilen açıklamada, “Devlet lideri 10’uncu yaptırım paketinin son derece değerli olduğunu ancak saldırgan ülke üzerindeki baskının güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti. ” terim kullanıldı.

Açıklamada, Zelenskiy ve Metsola’nın Ukrayna barış formülünün yaygınlaştırılması ve barışa destek amacıyla düzenlenecek zirveye Küresel Güney ülkeleri başta olmak üzere çeşitli dünya aktörlerinin dahil edilmesi olanaklarını ele aldığı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, Zelenskiy’in Avrupa Konseyi’nin önerilerinin uygulanmasını bir an önce tamamlamaya ve Avrupa Birliği’ne katılım müzakerelerini bu yıl başlatmaya çalıştıklarını söylediği kaydedildi.

Metsola’nın sadece kendisini değil Avrupa’yı da koruyarak Ukrayna’ya Rus saldırganlığına karşı geniş çaplı mücadelede sarsılmaz bir temel sağladığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu