Haber

Yunanistan, ABD’ye üslerini insani yardım çalışmaları için kullanma kolaylığı sağlıyor

Yunanistan’ın üslerinin ABD tarafından “insani amaçlarla” kullanılmasını kolaylaştırmaya karar verdiği iddia edildi.

Yunan basınında yer alan haberlerde, ülkenin ABD’ye üslerin kullanımında “kolaylık” sağlamayı kabul ettiği iddia edildi.

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde, üslerin kullanım izninin yalnızca insani amaçlarla kullanılacak nakliye uçakları, destek helikopterleri ve işçiler için verildiği belirtildi.

Yunan üslerinde konuşlandırılacak ABD uçakları ve diğer unsurların “Ortadoğu’da karışıklık çıkması halinde ABD, Yunanistan ve üçüncü ülke vatandaşlarını bölgeden tahliye etmek için kullanılacağı” vurgulandı.

Haberde, bu tesisin ABD ile Yunanistan arasındaki karşılıklı savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde sağlandığı belirtilirken, ABD’nin bu anlaşmanın öngördüğü üsler dışında da üs kullanmasına izin verildiği ileri sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde “CNN Yunanistan” haber sitesinde yer alan haberde, İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından her türlü olasılığa hazır olmayı hedefleyen ABD’nin, Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin altyapısını kullanmak istediği iddia edilmişti. Güçler askeri uçaklarını “güvenlik mesafesinde” konuşlandıracak.

CNN Yunanistan’ın Girit’teki Suda Üssü’nden elde ettiği fotoğraflarda, 7 ABD hava ikmal aracı, 10 C-130 nakliye uçağı, KC-135 tipi havada yakıt ikmal uçağı, Boeing P-8 Poseidon tipi denizaltı ve su üstü savaş uçağı yer alıyor. görüldüler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu