Ekonomi

Vodafone üçüncü çeyrek tahminlerini aşarak yıllık tahminlerini doğruladı

Vodafone (VOD) hisseleri, telekomünikasyon şirketinin üçüncü çeyrek satış tahminlerini aşmasına rağmen Pazartesi günü Londra’da düştü.

Ancak yatırımcılar, Almanya’da kablolu TV’yi etkileyen düzenleyici değişiklikler ve İtalya’daki operasyonlarının başarısız konsolidasyonu nedeniyle gelir zorluklarına tepki gösterdi.

Telekomünikasyon sağlayıcısı, önceki yılın çeyreğindeki %1,8’lik artışa kıyasla, çeyrekte organik hizmet gelirinde %4,7’lik bir artış bildirdi ve piyasa analistlerinin %4,2’lik tahminini aştı.

Almanya’da Vodafone’un organik hizmet gelirlerinde %0,3 oranında hafif bir artış kaydedildi; Bu, bir önceki yıl görülen %1,8’lik düşüşe göre dikkate değer bir gelişme olsa da, iddia edilen %0,39’un biraz altında kaldı.

İtalya’da Vodafone’un organik hizmet gelirlerindeki -%1,3’lük büyüme, önceki yıl görülen -%3,3’lük düşüşe göre iyileşme gösterdi ve -%1,46’lık tahminin üzerine çıktı. Birleşik Krallık pazarı, organik hizmet gelirindeki %5,2’lik artışla güçlü kalmayı sürdürdü; Bu oran geçen yılki %5,3’e neredeyse eşit ve %4,69 olan beklentinin üzerinde.

İspanya, organik hizmet gelirinde bir önceki yıla göre -%8,7 artışa kıyasla -%1,1 değişimle önemli bir iyileşme gösterdi ve -%2,53 beklentisini aştı. Diğer Avrupa bölgeleri, organik hizmet gelirlerinde bir önceki yıla göre %2,1’e kıyasla %3,6 artışla olumlu bir katkı sağladı, ancak %4,02 oranı beklentilerin biraz altında kaldı.

Vodafone grubuna dahil Vodacom’un organik hizmet geliri ise %7,64’lük beklentilerin üzerinde %8,8 artışla tahminlerin üzerine çıktı.

Genel olarak, Avrupa Birliği’ndeki hizmet gelirleri 9,38 milyar avroya ulaştı; bu, bir önceki yıla kıyasla %1,4’lük bir düşüşe işaret ediyor, ancak 9,31 milyar avroluk beklentilerin üzerinde.

Firma, ileriye dönük olarak mali yıl için 13,12 milyar Euro’luk konsensüs iddiasını aşarak 13,3 milyar Euro’luk düzeltilmiş FAVÖK elde etmeyi bekliyor. Düzeltilmiş serbest nakit akışının yaklaşık 3,3 milyar Euro olması bekleniyor.

Şirket, “İngiltere ve İspanya’da duyurduğumuz işlemler etkili bir şekilde ilerliyor ve İtalya’da devam eden müzakerelere katılıyoruz” dedi.

Vodafone Business’taki artan ivmenin de desteğiyle, Bulut ve Nesnelerin İnterneti hizmetlerimizin %20’nin üzerinde büyümesiyle, üçüncü çeyrekte hem Avrupa hem de Afrika’da güçlü hizmet geliri artışı yaşamaya devam ettik.”

Bu makale yapay zekanın yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu