Yaşam

ÜNLÜ İSİMLERDEN ‘6 ŞUBAT’ PAYLAŞIMLARI: ‘HİÇ UNUTMUYORUZ, ASLA AFFETMEYECEĞİZ’

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin üzerinden tam bir yıl geçti. Acı günün yıl dönümünde ekranların ve sahnelerin sevilen yüzleri, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı sosyal medya paylaşımlarıyla andı.

İşte o yazılardan bazıları…

EDİS GÖRGÜLÜ EZHEL – SERCAN İPEKÇİOĞLU

KAAN URGANCIOĞLU

ÖZGE ÖZPİRİNÇCİ

ACUN ILICALI

ŞAHAN GÖKBAKAR

6 Şubat depreminde kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Geride kalan sevenlerine ve ailelerine sabır diliyorum. Başınız sağ olsun… Unutmadık, unutmayacağız.

NURGÜL YEŞİLÇAY

“1 yıl önce… 6 Şubat’ta kabus gibi bir sabaha uyandık. Bunu hiç unutmadık, çok üzgünüz.”

EZGİ MOLA

“Bu asla dinmeyecek, asla dinmeyecek, onarılamaz, tarif edilemez bir acı.”

HAYKO ÇEPİN

Hayko Cepkin: Geçen sene bu zamanlar Ankara’ya gidiyordum. 2-3 saat içinde otele ulaşacağım. Yoldan yoruldum, bu yüzden hemen yatacağım. Saat 04:17’de depremle uyanıp İstanbul depremini yaşamış biri olarak depremin süresini tahmin edemiyorum.

Sabah yola çıkacak ekibe hızlıca haber vereceğim. Buraya şunları yazacağım. Ülkemizin ve insanımızın yaşadığı bu büyük acıyı dindirebilecek tek bir kelime yoktur. Kaybın için üzgünüm. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerimize sabırlar diliyorum.

YILMAZ ERDOĞAN

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyoruz. Unutmayacağız…

IŞIN KARACA

Asla unutmuyoruz, asla affetmiyoruz.

MELTEM CUMBUL

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremin üzerinden 1 yıl geçti. Yardım konserlerinin devam etmesi dileğiyle.

EBRU GÜNDEŞ

Unutmadık, unutmayacağız.

ZÜLFÜ LİVANELİ

Bu adaletsizliktir. Yaralı bakışlar. Dünyaya sığmayan çığlıklar. Bu adaletsizliktir. Tarif edilemez bir acı. Çocuklar hiçliğe tutunuyor. Kaybolan umutlar altında ezilen insanlar. Ama hayaller var. Kim onları yok etmeye yetecek güce sahip? Ne çaresiz acı aşkı kısıtlar. Ama hayat sürdükçe çiçekler yeniden açacak ellerimizde. Güneş yarın yeniden aşkla doğacak. Aylin Livaneli – Bu Haksızlıktır

BERNA LAÇİN

Bir zamanlar bir sabah yıkılmış. Uyanamadığımız bir kabus gibi. Bir yıldır saplanmış bir hançerle yaşamak gibi bir şey bu. Geriye kalan boş bir arazi. Vatanımızın bu toprakları hepimiz için kişisel bir sorun olmalıdır. Yeniden büyümeli, evlerin ışıkları yeniden yanmalı, çocuklar sokaklarda koşmalı. Anılar yaşamalı. Tarihin ve kültürün yaşatılması gerekiyor. Kaybolan tüm vatandaşlarımıza ve canlarımıza Allah’tan rahmet, kalanlara sabır ve büyük dayanma gücü diliyorum.

ESRA EROL

Tam bir yıl önce bugün gecesi, nasıl bir kabus sabahına uyanacağımızı bilmiyorduk. Öyle bir acıyla uyandık ki iyileşmemiz daha uzun sürecek…

HAMDİ ALKAN

Çocukluğum, gençliğim, çocukluğum ve gençliğim… ve toprağın altında kaybolan dostlarım, akrabalarım… Kocaman ailem… ve yarım kalan öyküler… Yazılmamış şiirler, hayaller ve umut kırıntıları birbirine karışıyordu. gözyaşları ve bilinmeyenlerle.

Bizim için bir yıl bir tuşla bir saniyede geçiyor. Ancak şehirde kalanlar için her saniye bir yıl gibi geçiyor. Belki hiç geçmiyor, zaman duruyor. 04.17’de askıda kalıyor. Antakya benim nefesimdi. Bu şekilde kalacak.

pamukovahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu