Haber

Tunus’ta 4 partiden siyasetçinin tutuklanmasına ortak tepki

Tunus’ta 13 Şubat’tan bu yana siyasetçi, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine yönelik devam eden gözaltı operasyonlarına 4 siyasi parti tepki gösterdi.

İşçi Partisi, Kutup Partisi, Demokratik Akım Partisi ve İş ve Özgürlükler İçin Demokratik Blok Partisi, söz konusu gözaltılara ilişkin ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, “Darbe yönetiminin baskıları sonucu gözaltına alınan başta İsam Şabi olmak üzere tüm aktivist, siyasetçi ve gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Saldırıya uğrayan tüm taraflarla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Bu gözaltı kampanyasında ezilenler.” kelimeler yer aldı.

Hükümetin “devlet kurumlarını siyasi muhaliflerine gözdağı vermek için kullandığı” iddia edilen açıklamada, Tunus halkının gerçek demokrasiye bağlı bir hükümet için çabalarını sürdüreceği kaydedildi.

Ülkede çok sayıda siyasetçi, gazeteci ve STK temsilcisi gözaltına alındı.

Tunus’ta gözaltılar 13 Şubat’ta Nahda Hareketi’nin eski liderlerinden Abdülhamid el-Celasi, İş ve Özgürlükler için Demokratik Blok Partisi üyesi Hiyam et-Turki ve işadamı Kemal Latif’in “” suçlamasıyla gözaltına alınmasıyla başladı. devlet güvenliğine karşı komplo kurmak”.

Nahda Hareketi, 14 Şubat’ta Ennahda’nın Başkan Yardımcısı ve eski Yardımcısı Nureddin el-Bahiri ile Mozaik FM Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Butar’ın gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltı sürelerinin tamamlanmasının ardından Bahiri ve Butar’ın tutuklu yargılanmalarına karar verildi.

Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi’nin eski Büro Müdürü Fethi Kemmun da 16 Şubat’ta gözaltına alınmıştı.

Son olarak 22 Şubat’ta Cumhuriyetçi Parti Genel Sekreteri İsam el Şaabi’nin terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındığı açıklandı.

Tunus’ta muhalefetin çatısı olan Ulusal Kurtuluş Cephesi, siyasetçi ve gazetecilerin tutuklanmalarını anayasaya aykırı oldukları gerekçesiyle kınadı.

Tunus’ta bazı kesimler, Cumhurbaşkanı Kays Said’in 25 Temmuz 2021’de açıkladığı olağanüstü kararları “darbe” olarak nitelendiriyor ve ülkenin demokrasiden uzaklaştığını savunuyor.

haber-tomarza.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu