Ekonomi

SVB ve Silvergate kripto ve borsaları etkiliyor: Bir domino etkisi olabilir mi?

Investing.com – Dün Wall Street’te ve bu sabah Asya’da yaşanan ağır kayıpların ardından Avrupa piyasaları – dağ keçisi 35, CAC 40, DAX… – bu Cuma negatif.

Avrupa’da bankacılık sektörü en çok zarar gören sektör olurken, bazı bankalar yüzde 7’den fazla değer kaybetti. Tüm söylenenler, ABD’deki bazı bankalar – Silvergate Sermaye Corp.(NYSE: ) %42 ve SVB Finans Grubu (NASDAQ: SIVB) %60 düştü – keskin faiz oranları artışı korkuları arasında (portföy kayıpları, durgunluk riski).

Kiralık 4 (BME: RTA4), “T-tahvil IRR, Powell’ın şahin açıklamalarının ardından Çarşamba günü %4’ten %3,8’e keskin bir düşüş gösterdi, bir sonraki toplantıda+50 baz puanlık faiz artırım olasılığı %76’dan %62’ye gerilerken, parasal sıkılaştırmanın reel ekonomiyi aşırı etkileyeceği endişesiyle faiz artırım oranı yeniden %5,5’e geriledi.

Link Securities’e göre, “Banka şubesi, günün kapanışında endeksin %4’ten fazla düşmesiyle 20 Haziran’dan bu yana en kötü seansını yaşadı.”

Bu uzmanlar, SVB Financial’ın mevduatlarda beklenenden daha büyük bir düşüşün ardından varlıklarını satma ihtiyacının bir sonucu olarak yaklaşık 1,8 milyar $’lık ağır bir zarar açıkladığını hatırlıyor. Ayrıca banka, adi ve imtiyazlı hisse senedi arzı yoluyla piyasalarda sermaye artırma niyetini açıkladı.

Link Securities, “Bu bankanın temsil gücü çok düşük olduğu için herhangi bir rastgele bulaşma riski görmesek de, yatırımcılar bardağı ‘bardak neredeyse boş’ olarak görmeyi seçmiş ve bölünmeyi cezalandırmaya karar vermiş gibi görünüyor” dedi. açıklama yaptı.

“Son haftalarda Wall Street’te, tahvil fiyatlarındaki son düşüşlerin ardından bankaların tahvil portföylerinde potansiyel birikmiş ve gerçekleşmemiş kayıplar hakkında çok konuşuldu. Bu şu anda önemli bir endişe kaynağı olmasa da, ABD bankacılık endüstrisindeki diğer ‘sürprizler’ için tetikte olmalıyız. ihtiyacı olacak.” eklerler.

Ancak analistlere göre, “Avrupa bankacılık sektöründeki durum, diğer şeylerin yanı sıra, düşük değerlemeler ve birden çok kurumun yüksek ödeme gücü nedeniyle çok farklı.”

Bu bulaşıcılık etkisi şimdiye kadar kripto para sektöründe hissedildi ve ana varlıklar bitcoinVe Ethereum %8’lik bir azalma oldu. Bitcoin 20.000 dolar seviyesinin altına düştü.

HABER: Laura Sanchez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu