Haber

Suriye: İsrail’in Şam’a düzenlediği saldırıda 5 kişi öldü

Suriye ordusu, başkent Şam ve çevresinin Pazar günü İsrail güçleri tarafından füzelerle hedef alındığını ve beş kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Şam’ın Kafr Sousa semtinde bir binanın vurulduğunu belirten yetkililer, burada dört sivil ve bir askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yoğun bir nüfusa sahip olan bölge, güçlü bir şekilde korunan güvenlik alanlarını barındırmaktadır.

Reuters haber ajansının ulaştığı İsrail ordusu saldırıya ilişkin yorum yapmadı.

İsrail, Suriye’de İran ve Hizbullah ile bağlantılı militanlara yönelik sık sık saldırılar gerçekleştiriyor ancak bu hareketleri çoğu zaman üstlenmiyor. Ancak yerleşim yerlerine yönelik baskınlar da nadirdir.

Pazar günkü saldırı, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Türkiye’nin yanı sıra Suriye’yi de harap eden 6 Şubat sarsıntılarından bu yana ilk saldırı oldu.

Kafr Sousa, güvenlik gruplarının ve üst düzey yöneticilerin bulunduğu bir bölgedir. Kentin güneybatısında yer alan ilçede siviller de yoğun bir şekilde yaşıyor.

Suriye makamlarına göre, saldırı Pazar günü yerel saatle 00:22’de gerçekleşti ve Şam çevresindeki bazı evlerin hasar görmesine neden oldu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, roketlerin 1981’de İsrail tarafından ilhak edilen Golan Tepeleri’nden fırlatıldığını söyledi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ölü sayısının siviller de dahil olmak üzere 15 olduğunu bildirdi.

Gözlemevi başkanı Rami Abdel Rahman, “Pazar günkü saldırı, İsrail’in Şam’daki en ölümcül saldırısı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu