Haber

Şırdan Videosu Gündem Oldu, Kara Listeye Alındı: Mehmet Sur’dan Dikkat Çeken Ceza Açıklaması

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Gaziantep seferini yapan Türk Hava Yolları uçağında çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan ‘Şırdancı Mehmet’ lakaplı Mehmet Sur kara listeye alındı. THY, Mehmet Sur’a 6 ay boyunca bilet satmayacak. Bu kararın ardından konuşan Mehmet Sur, “Ben THY’ye zarar verecek bir şey yapmadım, o görüntüyü mizah olsun diye aldık. İtiraz edeceğim” dedi.

Şırdancı Mehmet olarak bilinen Mehmet Sur, 15 Haziran’da THY uçağıyla İstanbul’dan Gaziantep’e gitti. Uçakta verilen yemeğin ardından Sur, gömleğinden çıkardığı şerbeti yedi.

Bu anları cep telefonuyla kaydedip sosyal medya hesabından paylaşan Sur, tartışma yarattı. Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından harekete geçen havayolu şirketi, Mehmet Sur’u yolcunun marka değerine zarar verdiği gerekçesiyle kara listeye aldı. Sur, 6 ay THY’den bilet alamayacak.

‘Böyle bir gündeme gerek yoktu bence biraz abarttılar’

Patronlar Dünyası’ndan Eda Aktürk’e konuşan Mehmet Sur, şunları söyledi: ‘Normalde uçakta video çekerim, iş yerinde şırdan yerim diye düşündüm. Türk Hava Yolları’na zarar verecek, bir kişiyi yaralayacak, bir yolcuyu rahatsız edecek hiçbir şey yapmadım. 2 koltuk bende şoförüme aitti. Hiçbir yolcunun hakkına dokunmadan yanımdaki yolculardan izin aldıktan sonra şırdanımı alıp yedim. Şırdan normalde poşetin içinde kendi kutusundaydı. Orada şaka yapmak için çok şey yaptım. İnsanlar, bilirsiniz ki tiyatro her şekilde olur, filmlere bakın, tiyatrolara bakın, şarkı söyleyen insanlara bakın. Her zaman mizah vardır. Bu benim mizahım. Bilirsin, şaka yaparım, insanlara limon sıkarım. Bu tür şeyleri yaptım çünkü insanlar bundan zevk alıyorlardı. Böyle bir gündeme gerek olduğunu düşünmüyorum, biraz abartmışlar bence.söz konusu.

‘Avukat aracılığıyla THY’ye başvuracağım’

Mehmet Sur, THY’den herhangi bir tebligat gelmediğini, kararı haberi gören arkadaşlarından öğrendiğini ifade etti. ‘Bir sabah beş kişiyi üstüme fırlattım, 6 ay ceza aldınız. Yemek yersek kafama takmayız, uçağa arabayla gideriz dedim. Diğer firmayı kullanacağız, cezamız bitince THY ile devam edeceğiz. Ancak avukat aracılığıyla THY’ye başvuracağım. Yemeklerini de yedim, kötülemedim. Öyle bir şaka yaptım ki kimsenin hakkını çiğnemedim. Bana göre bu cezayı almamalıydım ama demek ki sosyal medyadaki tepkilerden dolayı zor durumda kalmışlar.sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu