Haber

Şili’deki orman yangınları: 23 ölü, 979 yaralı

Şili’nin orta ve güneyindeki orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 23’e yükseldi. Devlet Başkanı Gabriel Boric’in birçok kentte ‘ulusal olağanüstü hal’ ilan ettiği ülkede, alevleri kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. zorlaştı

1100 KİŞİ BARINAKLARDA BULUNDU

Reuters’in haberine göre bin 100’den fazla kişi sığınaklara sığınırken, çıkan yangınlarda en az 979 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Carolina Toha, “Hava koşulları yayılan (yangınları) söndürmeyi çok zorlaştırdı ve durum daha da kötüye gidiyor” dedi.

231 YANGIN SÜRÜCÜLERİ 80

Ulusal Ormancılık Ajansı (CONAF), toplam 231 orman yangınından 80’inin aktif ve 151’inin kontrol altında olduğunu açıkladı. Hükümet yetkilileri, İspanya, ABD, Arjantin, Ekvador, Brezilya ve Venezuela hükümetlerinin uçaklar ve itfaiyeciler de dahil olmak üzere yardım teklif ettiğini bildirdi.

Şiddetli yangınlardan en çok Nuble, Biobio ve La Araucania bölgelerinin etkilendiği kaydedildi. Öte yandan Cuma günü La Araucania’da bir acil durum helikopteri düştüğünde pilot ve bir teknisyen hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu