Ekonomi

Sigma Lithium mevcut fiyatlarla satışa değil genişlemeye odaklanıyor

Lityum çıkarma konusunda uzmanlaşmış bir madencilik şirketi olan Sigma Lithium (TSXV:SGML) Corporation, lityum için mevcut piyasa fiyatlarında şirketi satmamaya karar verdi. Şirketin CEO’su Ana Cabral-Gardner bunun yerine firmanın operasyonel kapasitesini genişletmeye odaklanıyor. Daha önceki satış düşüncelerine rağmen, elektrikli araçların daha yavaş benimsenmesi ve Çin’deki aşırı üretim nedeniyle zarar gören mevcut lityum pazarı, Cabral-Gardner’i büyümeye odaklanmaya yöneltti.

Brezilya’daki Grota do Cirilo sert kaya lityum projesini işleten Vancouver merkezli şirket, yaklaşık bir yıl önce potansiyel satış seçeneklerini araştırmaya başlamıştı. Ancak CEO Ana Cabral-Gardner, mevcut piyasa koşullarında satışın gündemde olmadığını açıkça belirtti. “Bu fiyatlarla satmıyoruz” diyen Cabral-Gardner, “kapasiteyi iki katına çıkararak” işi büyütme kararlılığını vurguladı.

Sigma Lithium, yönetici değişiklikleri ve yasal sorunlar da dahil olmak üzere çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldı. Geçen yılın başlarında Sigma, Cabral-Gardner’ın yakında eski kocası olacak olan eski eş CEO Calvyn Gardner’ı Brezilya ve ABD’deki bir dizi davanın ortasında görevden aldı. Bu engellere rağmen şirket, Bank of America tarafından yönetilen stratejik incelemesini sürdürüyor, ancak incelemenin ayrıntıları açıklanmadı.

Şirketin üretimini önemli ölçüde arttırmak için iddialı planları var. Sigma bu hafta, mevcut 270.000 metrik ton olan üretimini 2025 yılına kadar yılda 520.000 metrik tona çıkarma niyetini açıkladı. Bu genişleme, Brezilya’daki Greentech Endüstriyel Tesisi’ne ikinci bir üretim hattı eklemek için 100 milyon dolar yatırım yapılmasını içeriyor.

Büyük ölçüde biyoyakıta dayanan ve lityumunun çoğunu ihraç eden Brezilya, Sigma’nın faaliyetlerinde önemli bir oyuncu. Planlanan üretim artışının duyurulmasının ardından şirketin hisse senedi fiyatı yükseldi.

Sigma Lithium ayrıca sektörün önde gelen oyuncularıyla tedarik anlaşmaları imzaladı. Şirket 2021 yılında LG Energy Solution’a lityum sağlamayı kabul etti. Ancak geçtiğimiz ay LG Energy Solution, Sigma’nın reddettiği anlaşmanın ihlal edildiği iddiasıyla tahkim başlattı. Sigma ayrıca geçen yıl emtia tüccarı Glencore ile bir tedarik anlaşması imzaladı.

Önümüzdeki yıla kadar büyüklüğünü iki katına çıkarmayı hedefleyen şirketin stratejik yönü açık; küresel lityum pazarının karmaşıklığı içinde yol alırken, elektrikli araç bataryalarına olan talebin artmasının beklendiği bir geleceğe hazırlanıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu