Ekonomi

Ripple, SEC ile olası Yüksek Mahkeme savaşına hazırlanıyor

WASHINGTON- Dalgalanma CEO Brad Garlinghouse, şirketin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden hukuki mücadelesini gerekirse Yüksek Mahkeme’ye taşımaya hazır olduğunu belirtti. Açıklama, menkul kıymet kayıt ihlalleri iddiasıyla ilgili olarak 150 milyon dolara ulaşan maliyetli bir savunma çabasının ortasında geldi.

Yasal çatışma, SEC’in, XRP’yi programatik satışlar yoluyla kayıtsız bir menkul kıymet olarak sattığı iddiasıyla Ripple ve yöneticilerine karşı dava açtığı Aralık 2020’ye kadar uzanıyor. Davada, Temmuz 2023’te Yargıç Analisa Torres’in Ripple lehine karar verdiği değerli an da dahil olmak üzere birçok gelişme görüldü. Geçmiş satışların bir yatırım sözleşmesi teşkil etmediğini belirten Torres, XRP’nin değerini geçici olarak artırdı ve Ripple’ın SEC’e karşı kazandığı kısmi zaferlerden birine işaret etti.

Bu zafere ve ardından SEC’in Ripple yöneticilerine yönelik itiraz ve bekçilik iddialarının reddedilmesine rağmen dava henüz bitmedi. Ufukta Nisan ayında yapılması planlanan, tahlil yollarına ilişkin keşif ve brifing prosedürlerinin halihazırda belirlendiği büyük bir duruşma var. Yasal işlemler devam ederken EGRAG CRYPTO ve Dark Defender gibi piyasa analistleri XRP için potansiyel bir yükseliş hakkında spekülasyon yapıyor. Fiyatının konsolidasyon bölgesi direnç seviyesini aşabileceğini tahmin ediyorlar.

Garlinghouse, DC Fintech Haftası etkinliğine katıldığı sırada Yüksek Mahkeme’nin bakış açısına ilişkin beklentilerini paylaştı. Bu arada, kripto topluluğu içinde klasik menkul kıymet düzenlemelerinin XRP gibi dijital varlıklara uygulanabilirliği konusunda daha geniş bir tartışma var. Birçoğu, bu varlıkların 1946 Yüksek Mahkemesi davasında tanımlandığı gibi menkul kıymetler yasalarıyla uyumlu olmadığını ve mevcut çerçevelerin çağdaş dijital para birimleri için uygun olmadığını savunuyor.

Ripple’ın hukuk savaşının sonucu, kripto para birimi endüstrisi için önemli sonuçlar doğurabilir ve potansiyel olarak dijital varlıkların Amerika Birleşik Devletleri’nde nasıl sınıflandırıldığı ve düzenlendiği konusunda bir emsal teşkil edebilir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu