Haber

Priştine’de Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi

Sivil toplum örgütü Feminist Niyet ve Eylem Kolektifi, Kosova’nın başkenti Priştine’de Filistin’e destek yürüyüşü düzenledi.

Priştine’nin ana meydanında aralarında birden fazla kadının da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, “İsrail faşist bir devlettir”, “50 bin hamile kadın bomba altında yaşıyor”, “Çocukları bombalamak meşru müdafaa değildir” yazılı pankartlar taşıyarak yürüdü.

Feminist Niyet ve Eylem Kolektifi’nden göstericiler İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını sloganlarla protesto etti.

Yürüyüşün organizatörlerinden Genti Behramaj, burada yaptığı konuşmada, protestonun Filistin halkının yaşadığı teröre dikkat çekmeyi amaçladığını söyledi.

Bütün bir halkın varlığı inkar edilirken sessiz kalamadıkları için yürüdüklerini belirten Behramaj, “Bugün gördüğümüz şey, İsrail’in 75 yıllık Filistin işgalinin devamı, toplu katliamlar ve Filistin halkının şiddet yoluyla sınır dışı edilmesidir. Gazze’yi en büyük açık hava hapishanesine dönüştürüyoruz.” “Bu, İsrail’in bütün bir halka karşı soykırım girişimi olarak değerlendirilmelidir. Bu, 21. yüzyılın en büyük trajedisidir.” dedi.

Yaklaşık yarım saat süren yürüyüş olaysız sona erdi.

gaziosmanpasa-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu