Ekonomi

Petrol için zayıf Çin talep oynaklığı

Yatırımcılar Çin’in ekonomiyi canlandırmak için ölçülü çabalarını değerlendirirken ve Fed Lideri Jerome Powell’ın daha fazla mali sıkılaştırmaya işaret edebilecek konuşmasına hazırlanırken petrol dalgalı.

Ağustos vadeli ABD ham petrolü, seansın başlarında yüzde 0,6’ya kadar düştükten sonra varil başına 71 doların üzerine çıktı. Çin tarafında, son günlerde büyümeye yardımcı olmak için bir dizi kademeli adım atılmış olsa da, yapılan atılımların yeterli etkiye sahip olmayacağına dair her zaman endişeler var.

ABD’de Fed Lideri Jerome Powell’ın Temsilciler Meclisi’ndeki yarıyıl konuşması izlenecek. Politika yapıcılar geçen haftaki toplantıda faiz oranlarını değiştirmezken, halen yüksek olan enflasyonu hedef seviyeye getirmek için yılın ikinci yarısında daha fazla faiz artırımı öngörüyorlar.

Petrol, Çin’in katı sıfır Kovid politikalarından çıkışının ekonomiyi canlandırmada başarısız olması ve Rusya’dan gelenler de dahil olmak üzere küresel ham petrol arzının güçlü olması nedeniyle yılın ilk yarısında düşüş yaşadı.

Bu düşüşe yanıt olarak OPEC+, kartel şefi Suudi Arabistan’ın Temmuz ayında yürürlüğe girecekleri de dahil olmak üzere üretim kesintilerini duyurdu.

China Securities Journal’ın analistlere dayandırdığı haberine göre, Çin’in görünümü odaktayken, teşvikin ardından ikinci yarıda ekonominin istikrar kazanması bekleniyor.

Öte yandan Komünist Parti 4 Nolu yetkilisi Wang Huning, artan tüketimin değerine vurgu yaptı.

cildir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu