Ekonomi

PAÜ’de Türkiye’nin Afrika vizyonu konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dış Ticaretimizde Yeni Bir Ufuk: Türkiye’nin Afrika Vizyonu” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Afrika Ticaret Merkezleri kurucusu Utku Bengisu tarafından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dış Ticaretimizde Yeni Bir Ufuk: Türkiye’nin Afrika Vizyonu” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Uluslararası Ticaret ve Finans Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikte; PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seçkin Coşkun, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, iş insanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Dekan Prof. Dr. Nadir Coşkun açılış konuşmasında, Afrika kıtasının kültürel birikimi ve büyük potansiyeliyle 21. yüzyılın yükselen figürü olarak öne çıktığını ve küresel sahnede yükü artan bir aktör haline geldiğini vurguladı. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu konuşmasında Denizli’nin dış ticareti ve Afrika ile ticaret potansiyeli hakkında bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, konuşmasında Pamukkale Üniversitesi’nde Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışan çok önemli etkinliklerin gerçekleştirildiğini belirtti. PAÜ’nün misyon ve vizyonu doğrultusunda kentle bütünleşmeyi hedeflediğini, PAÜ’nün üniversiteler arasında bilimsel sıralamada birinci sıraya, ihracatta ise Denizli’nin birinci sıraya yükselmesinde birlikte hareket etmenin değerli olduğunu vurguladı. PAÜ’de alanında uzman akademisyenlerin bulunduğunu, 3+1 ve 7+1 eğitim modem modellerinin yaygınlaşmasıyla hem şehrimizin hem de üniversitemizin daha üst sıralara çıkacağına dikkat çekti.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan’ın yaptığı röportajda Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu, devletimizin Afrika’ya ihracat yaptığını; Destekler, tedarik ve satış süreçleri gibi konularda önemli bilgiler vererek katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, konuşmacı Utku Bengisu ve DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti. – DENİZLİ

habercilimli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu