Haber

Ordu’daki ceza infaz kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası düzenlendi.

Ordu’da Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ceza infaz kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası başlatıldı.

“Kitap İyileştirir” sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Ordu Adliyesi’nde kurulan stant açıldı.

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçar, bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ öncülüğünde Türkiye genelindeki ceza infaz kurumlarının kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası başlatıldığını söyledi.

İki bakanlık arasında 2019 yılında imzalanan bir işbirliği protokolü olduğunu hatırlatan Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu protokol kapsamında halk kütüphanelerindeki 17 milyon esere hükümlü ve tutuklularımızın erişimi sağlanmıştır. Yine 2021 yılında Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde imzalanan işbirliği protokolü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı kurulmasına karar verilmiştir. ceza infaz kurumlarımızda bağımsız kütüphaneler kurulması Kurulan kütüphanelerdeki kitap sayısının artırılması, tutuklu ve hükümlülerimizin kitaplara erişiminin sağlanması.” Erişim noktasında sıkıntı yaşamamaları adına 2021 yılında kitap bağış kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanyada 250 bine yakın kitap hükümlü ve tutuklularımızla buluşturuldu.”

Yoğun talep ve ilgi nedeniyle kitap bağış kampanyasının bu yıl da tekrarlanmasına karar verildiğini belirten Uçak, “Kampanyanın önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi kararı alındı. Umarım bir klasik olur. 2021 yılında “Her Kitap Bir Umuttur” diyerek kampanyamızı başlattık, “Kitap Güzelleştirir” diyerek kampanyamızı başlatıyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve tüm vatandaşlarımızı kampanyamızın temeli olmaya davet ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Ordu Barosu Başkanı Sibel Torun, kampanyanın tutsakları hayata ve eğitime bağlaması açısından değerli olduğunu söyledi.

Programa Ordu E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Tuncay Avanaş ile adliye çalışanı da katıldı.

Öte yandan Altınordu ilçesindeki bir alışveriş merkezinde kampanya doğrultusunda stant açıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu