Haber

Ölüm korkusuyla göç ediyorlar: Cinayet zanlısı 16 gündür yakalanamadı

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Topardıç Köyü’nde tarlaları kesilen Hüseyin Ercan (52), daha önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet yaşadığı amcası Ali K. ile traktörün römorkuna yüklenen buğdayı alırken karşılaştı. onun köyüne. Teze göre Ali K., Hüseyin Ercan’a av tüfeğiyle ateş açtı. Traktör kontrolden çıkarak hendeğe düştü. Ali K. daha sonra tarlada çalışan kayınbiraderi Ali Rıza Ercan’ın (75) yanına giderek tüfekle ateş açtı. Baba-oğul ölüm döşeğindeyken Ali K. motosikletiyle kaçtı.

24 Ağustos’ta Ali K.’ye ait motosiklet, olay yerine yakın bölgede terk edilmiş halde bulundu. Köyde ikamet eden Ercan ailesinin yakınları ve bazı köylüler, Ali K.’nin kendilerine zarar vermesinden endişe ederek bölgeyi terk etti.

Eski muhtar Mehmet Ali Poyraz olayı şöyle anlattı: “Tarlada tarlayı biçmek için çekici bekliyorduk. Ali İsk Ercan gelip traktörüme bindi. Oğlu Hüseyin Ercan, olaydan sonra traktörle köye gidiyordu. buğday dolmuştu.Orda bekliyorduk.Bu sırada Ali K. yanımıza geldi.Biz sohbet ederken Ali K., Ali İsk Ercan’ın kafasına iki el ateş etti.Bu sırada ben de sağ kapıdan kendimi aşağıya attım.Kişi dedi ki: Bana, ‘kaçma, seninle işim yok.’ Daha sonra köye doğru yürürken Hüseyin Ercan’ın traktörünü gördüm. O da orada vuruldu. Bu sırada olay yerine jandarma geldi.”

‘KÖYLÜ’NÜN KALIBI İYİ DEĞİL’

Jandarma ekiplerinin arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Poyraz, “16’ncı gün olmasına rağmen bulunamadı. Köylülerin ruh hali hiç de iyi değil. Burada ilk defa böyle bir şey yaşanıyor. bizim için de çok kötü oldu. halk arasında tedirginlik var. bütün akrabaları da köyü terk etmiş. geri gelip birilerine zarar vereceği için şu an herkes tedirgin durumda. umarım bir an önce yakalanır. mümkün olduğu kadar” dedi. (HABER MERKEZİ)

haberkavak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu