Haber

Mersin’de Sabah Sporları Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor ‘Harekete Devam’ sloganıyla şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilen sabah sporları, Halk Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda devam ediyor. Büyükşehir’in yeni uygulamasıyla vatandaşlar sporAyrıca önceden sağlık taraması hizmetinden ücretsiz olarak yararlanır.

Sabahın erken saatlerinde güneşin doğuşuyla tanışan Mersinliler güne spor yaparak başlıyor. Mezitli Cumhuriyet Gösteri Merkezi, Galatasaray Meydanı, Özgecan Aslan Barış Meydanı, Fenerbahçe Meydanı ve Kır Kahvesi gibi şehrin farklı noktalarında düzenlenen spor faaliyetlerine katılan vatandaşlar, daha dinç bir vücudun ve sağlıklı yaşamın keyfini çıkarıyor.

Spor yapmaya gelen vatandaşlar da Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince yapılan sağlık taramasından ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Böylece spor öncesi sağlık taramasından geçen vatandaşlar, profesyonel antrenörler ve sağlık ekipleri eşliğinde kendilerine uygun antrenmanları gerçekleştiriyor.

ERİŞİK: “İNSANLARIN MEMNUNİYETİ BİZİ MUTLU EDER”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yüzme Antrenörü Mustafa İslam Erisik, “Her gün saat 06.30’da Galatasaray Meydanı’nda spor yapıyoruz. Ama sadece burada değil şehrin birçok yerinde eş zamanlı olarak sabah sporları yapılıyor. Gelen vatandaşlar Spor yapmak için de Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sağlık taramasından geçiyorlar. Sağlık için spor diyorum” dedi.

Yaz aylarının da etkisiyle katılımın her geçen gün arttığını kaydeden Erişik, “Grup sayımız her geçen gün artıyor. Galatasaray Meydanı’nda 20-25 kişi ile başladığımız sabah sporu şu anda devam ediyor. 55-60 kişiyle. İnsan mutlu oluyor bu da bizi mutlu ediyor” Basketbol, ​​voleybol, atletizm gibi birçok spor dalımız var. Sporla olabildiğince geniş kitlelere hitap etmeye ve sporu Mersin’e yaymaya çalışıyoruz” dedi.

“SABAH SPORLARINI ÇOK SEVİYORUM”

Farklı yaş gruplarından Mersinliler, sabah sporu uygulamasını şu sözlerle değerlendirdi:

-Talat Çorakçı:“Sahilde dolaşıyordum. Büyükşehir’in sabah sporunu ilk kez gördüm, çok beğendim. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını şimdiden takdir ediyorum. Vahap Seçer süper.”

-Fatma Çakır:“Biz hep buradayız. 4 yıldır Büyükşehir ile birlikte spor yapıyoruz. Çok keyifli, çok keyifli. Yaşlanıyoruz. Keyifli, memnunuz.”

-Gülay Anteplioğlu:“Orta mesafe koşuyorum, spora katılıyorum, hep buradayım. Birlikte spor yapmak çok keyifli. Çünkü evde de insanlar spor yapabilir ama sıkılırsınız. Burada hep birlikte yapıyoruz. Hocalar süper. bu da güzel.

-Nermin Hayat:“Belediyemizden çok memnunuz. Sürekli geziler düzenliyor. Özellikle sporumuz mükemmel. Hiç boş durmuyoruz. Bütün hocalarımız çok iyi, çok memnunuz. Spordan sonra hocamızla birlikte halk oyunları da yapıyoruz. Mustafa.O da bize fark katıyor.Hepsi farklı tarzda.Ama hareketler çağımıza göre ve çok güzel.”

Kaynak: ANKA / Spor

haberdalaman.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu