Ekonomi

Macquarie CEO’su işletmeler için seçim risklerini izliyor

Macquarie Group CEO’su Shemara Wikramanayake, yaklaşan ABD ve Avrupa Birliği seçimlerinde korumacı politikaların küresel işletmeler için oluşturduğu potansiyel riskin altını çizdi. Salı günü Sidney’de düzenlenen Macquarie Avustralya Konferansı’nda konuşan Wikramanayake, seçim sonuçlarının, özellikle de ülkelerin çok taraflı ilişkileri ve ticareti mi tercih edeceği yoksa daha içe dönük bir tutum mu benimseyeceği konusunda yaratabileceği etkiye ilişkin endişelerini dile getirdi.

Bu yıl dünya nüfusunun yarısından fazlasını temsil eden iki düzineden fazla ülke oy kullanırken, siyasi manzara finans holdingi tarafından yakından izleniyor. Hindistan önemli bir oy verme sürecinin ortasındayken ve Güney Kore, Bangladeş ve Endonezya gibi ülkeler kendi oy verme süreçlerini tamamlamışken, Wikramanayake Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ve bu yılın sonundaki ABD seçimlerinin belirsizliğini koruduğuna dikkat çekti.

CEO, görevdeki Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin yeniden seçilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Ancak önümüzdeki ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri ve Kasım ayında yapılacak ABD seçimleri daha az öngörülebilir. Anketler, radikal sağ partilerin, birçok sandalyenin çekişmeli olduğu Fransa, Almanya ve İtalya da dahil olmak üzere AB genelinde zemin kazanabileceğini gösteriyor. Bu değişim, hayat pahalılığı ve enerji krizi, yasadışı göçle ilgili endişeler ve değişen jeopolitik manzara ile uğraşan seçmenlerin ana akım partilere alternatifleri düşünmelerine yol açıyor.

Bu siyasi gözlemlere ek olarak Wikramanayake, birleşme ve satın almaların sayısındaki artıştan bahsederek bir süre hareketsiz kaldıktan sonra bir canlanmaya işaret etti. Anlaşma hacmindeki bu artış kısmen faiz oranlarının gidişatına ilişkin artan güvene bağlanıyor. Piyasa duyarlılığındaki değişime de dikkat çekerek, işletmeler tarafından daha önce benimsenen temkinli yaklaşımın yerini piyasalarda daha aktif bir katılıma bıraktığını öne sürdü.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu