Haber

Kolombiya’da protesto eden köylüler 79 polis memurunu zorla gözaltına aldı

Kolombiya’nın güneyindeki Caqueta idari bölgesinde çıkan olaylarda 79 polis memuru köylüler tarafından zorla gözaltına alındı.

Los Pozos kırsalında, San Vicente del Caguan kasabasında, bölgedeki özel bir petrol şirketinin faaliyetlerini protesto eden güvenlik güçleri ve köylüler arasında çatışma çıktı.

Olaylarda şu ana kadar 1 polis ve 1 sivil hayatını kaybetti, 79 polis ve 9 şirket çalışanı köylüler tarafından zorla gözaltına alındı.

Yerel basında, şiddetin 9 şirket çalışanının köylüler tarafından yakalanmasıyla başladığı ve bu arada Kolombiya çevik kuvvet birimi ESMAD’a bağlı 79 polisin zorla gözaltına alındığı bildirildi.

Haberde, şirketin bazı tesislerinin ateşe verildiği ve olayların durdurulması için askeri helikopterle kırsal alana gözetleme ekiplerinin gönderildiği belirtildi.

Sosyal medyada ortaya çıkan görüntülerde, etrafı onlarca kişi ile çevrili polisin herhangi bir muhalefet olmaksızın hareketsiz bir şekilde beklediği görülüyor.

Başkan Petro’nun olaylara tepkisi

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, basına yaptığı açıklamada, göstericilerden güvenlik güçlerini derhal serbest bırakmalarını istedi.

San Vicente del Caguan’daki olayları araştırmak için başsavcılığın ofisine çağrıda bulunan Petro, “Şu anda Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve askeri güçlerden oluşan bir komisyon kasabadaki durumla ilgilenmek üzere bölgeye gidiyor. Şiddetin durmasını emrettim.” dedi.

Twitter hesabından da paylaşımda bulunan Petro, “Bu hükümeti yıkmak ve Kolombiya’yı savaşa çekmek isteyen grupların etkisiyle genç bir köylü ve bir polis öldürüldü.” sözlerini verdi.

Dönem

Çinli bir özel petrol şirketine ait Emerald Energy tesislerinin çevresinde bir süredir protesto gösterisi yapan bölge sakinleri, 42 kilometrelik yolların asfaltlanması, altyapının iyileştirilmesi ve bölgenin ekonomik durumunun iyileştirilmesi için bir dizi talepte bulundu.

Silahlı grupların bölge halkını tehdit etmeleri ve köylerini terk etmeleri için baskı uygulamalarının da olayların gelişmesinde önemli bir etken olduğu belirtiliyor.

habercayeli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu