Haber

Kocaeli’de 17 yaşındaki Ayşegül’ü öldüren Afgan

Kocaeli’nin merkez Pelitli İlçesi’nde meydana gelen olayda, dershaneden evine dönen 17 yaşındaki Ayşegül Aydın, kendisini uzun süredir takip eden Afgan Muhammed Atikullah’ın saldırısına uğradı.

Ayşegül Aydın’ı tenha yoldan ormanlık alana çıkaran şahıs, yanlışlıkla genç kıza cinsel istismarda bulundu ve taşla saldırdı.

Zanlı tutuklanırken, genç kız 5 aydır gördüğü tedavinin ardından yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili duruşma, güvenlik nedeniyle Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından Kandıra Kapalı Cezaevleri Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Muhammed Atikullah, tarafların avukatları, aileleri ve tercüman katıldı.

“Bana biraz ceza ver”

Türkiye’ye kaçak yollarla girdiğini ve kimlik aldığını söyleyen Muhammed Atikullah, şunları söyledi:

Karakolda ve savcılıkta verdiğim bazı sözleri kabul etmiyorum. Ben karakolda dövüldüğüm için farklı bir söz verdim. Konuşma yaptığımda yanımda avukatım yoktu, tercümanım vardı. Tercüman bile beni dövdü. Olay günü alkol aldım, Ayşegül’ü gördüm. Ayşegül’ü alkolün etkisiyle sevdim, takip ettim. Onu ormana götürdüm, boğdum. Ayşegül’e tokat attığımda yere düştü ama kafasına rastgele bir cisimle vurmadım. Pantolonunu ve külotunu çıkardım. Ayşegül’ün ağzından köpük geldiğini gördüm. Bu yüzden ağzımı peçeteyle sildim. 30 dakika ayılmaya çalıştım, kalp mesajı yaptım. Tecavüz etmedim, etseydim söylerdim. Ayşegül’ü kucağıma alıp yola çıkardım. Geçen araçlardan yardım istedim. Hatta taşıyıp arabaya koydum. Hatamı kabul ediyorum, yanlış bir şey yaptım ama öldürmek istemedim. Ben kaçmadım, yardım etmek istedim. Özür dilerim, bana biraz ceza ver.

Cezadan sonra ceza

Mahkeme heyeti, Afgan Muhammed Atikullah, “nitelikli kasten öldürme”Suçtan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Dahası “Çocuk cinsel istismarı”kabahatten 18 yıl, “Zor kullanarak, tehdit ederek veya aldatarak bir kişiyi özgürlüğünden mahrum etmeyin.“Hatasında 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu