Haber

Kılıçdaroğlu’ndan HDP adayı sorusuna yanıt: Millet İttifakı’nın adayı her koşulda kazanır.

TV100’de Uğur Dündar’ın programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aktüel bahislerle ilgili soruları yanıtladı.

Dündar, HDP’nin kendi cumhurbaşkanı adayıyla seçime ilişkin açıklamasına ilişkin olarak, “HDP’nin bu kararı almasıyla birinci basamakta Altı Masa adayının cumhurbaşkanı seçilme ihtimali görece zayıf. Hele yüzde 45-45 iken, çok kritik bir tabloyla karşılaşıyoruz.Yeni aday aldığını düşünürsek çok kritik bir tablo ortaya çıkıyor.HDP’nin ayrı aday göstermesini nasıl yorumluyorsunuz?” soruyu yöneltti.

Başka bir parti hakkında değerlendirme yapmasının doğru olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “HDP ile ilgili bir şey söylemem doğru değil. Ancak CHP genel başkanı olarak her zamanki gibi tamamen bağımsız. Altı Masa, bir cumhurbaşkanı demokrasi yanlısı bir duruş sergileyen bir kişidir.Cumhurbaşkanı adayı çıktığında demokrasiyi savunan herkes cumhurbaşkanı adayını desteklemelidir’ dedi.

‘HDP saygın bir parti, tüm partilerle görüşüyoruz’

Kılıçdaroğlu, “Elbette HDP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin liderliğini haftada bir yaptığı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oylarıyla seçilen meclise taşıdığı saygın bir partidir” dedi. Rastgele bir sorunumuz yok. Bayramı tüm partilerle kutlayan tek parti biziz” dedi.

“Bu girişimin Altı Masa adayının başkan seçilmesini engellemeyeceğini mi söylüyorsunuz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Bana göre her şartta Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kazanır. Her halükarda. Herkesin bu konuda emin olmasını istiyorum. Kimse karamsar olmasın.”

‘BİR İŞ İNSANI SERMAYESİNİ İSTEDİK, VERMEYİNCE TESPİT ETTİLER’

Uğur Dündar’ın “Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) son kez sesleniyorum görevinizi yapın küçük yatırımcıya sahip çıkın. Size pazartesiye kadar mühlet vereceğim. Bu zor ekonomide kimsenin işine burnunu sokmayacağım.” para hırsıza gider.” Pazartesi günü ne açıklayacağı sorusuna Kılıçdaroğlu, “Şu anda söylemem doğru değil. Siz de biliyorsunuz. Ama şu var. Bürokrasinin içindeki aktörlerle kar elde edecek aktörler arasında ciddi bağlar var. ve bir şekilde küçük kurtarıcıyı çalıyorlar.”

“Dolandırıcılık var diyebilir miyiz?” Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Evet diyebiliriz. Bir gün bir iş adamı geldi yanıma. Bürokrasiden koptu. Kendi şirketini kurdu. Çok itibarlı, ihracat yapıyor. Bir gün ofisine biri geliyor. Vereceksin diyor. bana sermayenin bu kadarını vermem diyor şirketim denetlenebilir diyor bir sabah savcı kapısına geliyor ve savcının sözünden sonra ellerinize kelepçe takıp hakim karşısına çıkarıyorlar Hakim burada ne işin var diyor ben de bilmiyorum diyor o haberi yapan kişi yine sosyal medyadan bu sermaye piyasasını haber yapan haber sitelerine haber atıyor çünkü kişi yakında tutuklanacak ama bu kişi tutuklanmıyor hakim serbest bırakıyor çünkü senin günahın yok bürokrasi bu konuda karar alıyor soruşturma başlattı diyor yurtdışındaki prestijim sarsıldı diyor artık bir şeyim yok diyor İçeride ve dışarıda vurguncuların ortasında işbirliği yapılıyor. Bunun çok uygun olduğunu biliyorum. O piyasada çalışan bütün dürüst insanlar bunu bilir. veya. Buna dikkat edilmelidir. Ama yapmazlar. 2,5 milyon dolar rüşvet alan bir insan 600 milletvekilinin karşısına nasıl güler yüzle çıkar? Bu nasıl ahlaki? Adam toprağa girer. Sanki hiçbir şey çalmamış gibi, mümkünse senin ne kadar dürüst olduğun için dürüst insanı suçlayacak. Şener Şen’in ‘Onurlu’ diye güzel bir filmi vardı. Türkiye şu anda o süreci yaşıyor.”

‘GERİLİMLİ ORTAM OLUŞTURULACAK, SABIRLA KUTUDA BEKLEYECEĞİZ’

Kılıçdaroğlu, “Atmosfer gerginleşiyor diye Türkiye’nin OHAL döneminde seçim yapması mümkün mü? Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik yargısal denetimin izlenimleri üzücü” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Biz kararlıyız. Bu ülkeye her halükarda demokrasi gelsin.Ama biz sabır istiyoruz.Elbette toplum bir şekilde kışkırtılacak.Gerilim ortamı oluşturulmak istenecek.Hepimiz sabırla sandıkta bekleyeceğiz,sabırımızı atacağız. oyları demokratik yollardan gönderin. 7’den 70’e herkes huzursuz. Tepede çok mutlu olan bir avuç insan var. Ama onun dışında saraydalar. Çalışanların bile huzuru yok. aklın. Bunu çok iyi biliyorum. Saraydaki herkesin de kötü olduğunu söyleyemem. Orada çalışan bir bürokrasi var. Her yerde dürüst bürokratlar var” dedi.

“ÇAĞRIDAN SONRA ÇOK BÜROKRAT YANLIŞ BELGELERİ İMZALAMADI”

Kılıçdaroğlu, “Bürokrasiye çağrı yaptım. Evde çektiğim video ile” dedi. Onun için herkes yerinde bekliyor, biz onu kaldıracağız onlar da devlette liyakatlerine göre çalışacaklar” diye konuştu.

‘DÖKÜM GÖREVLİLERİNİN YÜZDE 75’İNİ BELİRLEDİK’

6 parti olarak sandık güvenliği konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Şu anda sandıkta görev alacak arkadaşlarımızın yüzde 75,76’sını yanlış hatırlamıyorsam tamamladık. 200 bin sandık var. Türkiye’de kutular 198 bin küsur var, yuvarlak 200 bin diyoruz. Bunları tamamladık. Gönüllü gençlerden oluşan bir ordumuz var. Dikkatli çalışıyoruz. Onları da eğitiyoruz. Aynı zamanda istekli avukatlar tüm büyük metropollerde görev alacak. Bir sorun çıktığında bir avukat arkadaşını davet edecekler. Ayrıca genel merkezdeki sandık görevleriyle ilgili tüm şikayetleri değerlendirecek bir hukuk kurulumuz olacak.” “Sandık tutanakları imzalandıktan sonra fotoğraf çekilecek ve genel merkeze gönderilecek” dedi.

sultandagi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu