Haber

Kılıçdaroğlu yeni videosunda engelli vatandaşlara seslendi: Kamuda 12 bin atama yapacağız.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Engelliler ve Aileleri” başlığıyla yeni bir görsel paylaştı. Devletin engellileri yok saydığını ve cimri davrandığını belirten Kılıçdaroğlu, engelli vatandaşlara ilişkin resmi bir istatistik olmadığını kaydetti.

“DEVLET ENGELLİLER HAKKINDA İSTATİSTİK TUTMUYOR”

Kılıçdaroğlu, “Bugün nüfusumuzun en az yüzde 7’sini oluşturduğunu tahmin ettiğimiz engelli kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Bakın tahmin ediyoruz diyorum. Çünkü elimizde resmi veri yok. Devlet istatistik tutmuyor. Bu yüzde 7’lik oran 2011 yılı verisi yani tam 12 yıl öncesinin verisi.

“BU DEVLETİN CAHİLLİĞİNİN EN AÇIK ŞEKLİDİR”

Bu, devlet tarafından yok sayılmanın en açık şeklidir. Hak temelli bir kamu hizmeti, tüm engellilerin verilerini içeren güncel bir veri tabanı olmadan başlayamaz. Bu bile, bu hükümetin milyonlarca insanımızı birey olarak değil, detay olarak gördüğünün kanıtıdır.

“DEVLET ENGELLİLERE AKILCI DAVRANDI”

“ENFLASYON ENGELLİ PARALARINDA DEĞERLENDİRİLECEK”

1- İlk yapacağımız şey engellilerin yoksulluğuyla mücadele etmek. Enflasyonu dikkate alarak engelli maaşları ve bakım yardımları için bir yasa çıkaracağız. Enflasyon karşısında bu emekli maaşlarını ve yan hakları asla ezmeyeceğiz. Yarımlar Kemal Bey’in iki dudağında da kalmayacak, net bir kanun olacak.

“GELİR DESTEKLERİ KADININ HESABINDAN YAPILACAKTIR”

2- Gelir desteğini ailedeki kadının banka hesabına yatıracağız. Engelli veya evde yaşlıya bakan kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Kadınlar da aile destek sigortası kapsamında emekliliğe hak kazanacak.

“KATKI PAYINI VE MATERYAL BAZINI GÜNCELLEYECEĞİZ”

3- Protez ve ortezlerin sosyal güvenlik kurumu katkı payları ve malzeme desteklerini günün koşullarına göre güncelleyeceğiz.

“TEKERLEKLİ ARAÇ TAMİRATI İÇİN ATÖLYELER KURACAĞIZ”

4- Engelli vatandaşlarımızın akülü ve manuel tekerlekli araçlarının ücretsiz tamir, bakım ve onarımını yapacak atölyeler kuracağız. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere belediyelerimiz bu hizmeti başarıyla uyguluyor. Şimdi tüm Türkiye’ye yayacağız.

“12 BİN ENGELLİ HALKIN İÇİNDE GÖREVLENDİRECEĞİZ”

5- Dijital dönüşüm ve uzaktan çalışma imkanlarını dikkate alarak kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan kontenjanları dolduracağız. 12 bin engelliyi kamuda görevlendireceğiz.

“KEYİFLİ RAPOR STRES SON VERECEK”

6- Down sendromlu çocukların hayata katılımları ve ailelerinin destek alabilmeleri için altyapıyı hızla güçlendireceğiz.

7- Maluliyet raporlarındaki keyfi değerlendirmelerin büyük mağduriyetlere yol açtığını biliyoruz. Adil ve etkin bir sağlık kurulu yönetmeliği uygulayacağız. Keyfi raporlar çilesi mutlaka sona erecektir.

“REHABİLİTASYON HİZMETİNİ EN AZ 40 SAAT ÇIKARACAĞIZ”

8- Bakın engelliler en temel hakları olan eğitimden mahrum bırakılıyor. Sadece yüzde 6,5’u lise mezunu, yüzde 2,6’sı üniversite mezunu. Çünkü engellilerin eğitimi de engellerle dolu. Okulları engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarlayacağız. Engelli çocukların örgün eğitim dışındaki rehabilitasyon hizmetini ayda en az 40 saate çıkaracağız ve en önemlisi:

“YENİ TÜR YÖNETMELİKLER YAPACAĞIZ”

9- Engellilere yönelik ayrımcılığın sona erdirilmesi için yeni yasal düzenlemeler yapacağız. Bu ülkede engelliler artık eşit yurttaşlar olarak hak ettikleri gibi insanca yaşayacaklar. Yani özetle tüm yaşlılar ve tüm engelliler için bahar gelecek, söz veriyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu