Haber

Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen çocuklar için kütüphane açıldı

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta, Türk Kızılayı tarafından HAK-İŞ’in desteğiyle konteyner kentte depremden etkilenen çocuklar için kütüphane açıldı.

Türk Kızılayı Genel Lideri Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, değerli bir açılış için bir araya gelmelerine rağmen Koç Umutkent Konteyner Kenti’ndeki açılış töreninde duygulanmamak mümkün olmadığını söyledi.

Yaşanan şiddetli depremin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Yılmaz, “50 binin üzerinde canımızı kaybettik. Burada herkesin bir yakını vefat etmiş ama bir yandan da hayat devam ediyor.” dedi.

Geride kalmanın daha zor olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

“Geride kalanlar yaşam mücadelesine devam ediyor. Buna bir de kayıplarının acısı ekleniyor. Devlet millet el ele. Kızılay aslında milletin yardım elidir. Devletimiz güçlüdür, nicelerine ulaşır. Bir yandan ev yerleştiriyor, yapıyor, teslim ediyor ama bir yandan da milletimizin yardım eli olarak yardım etmeye çalışıyoruz.” “Çok çalışıyoruz. Zaman zaman farklı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Milletimizle birlikte yaraya merhem olma duygusuyla hareket ediyoruz. Bu kütüphaneler aslında bu niyetle hayata geçirilen projelerdir.”

Çocukların önemine dikkat çeken Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Onlar da ders çalışacak, depremi de bizimle birlikte yaşadılar. Konteyner kentte sessiz bir ortam arıyorlar, ders çalışacak pek fazla yerleri olmayabilir. Kış aylarında soğuk hava ister istemez insanları kapalı mekanlarda kalmaya zorluyor. Bu nedenle de ders çalışacaklar.” Bu dönemde derslerinden geri kalmamaları için bu kütüphaneler yapıldı.” “Çocuklar sizden tek isteğimiz var: Bize teşekkür etmeyin, derslerinize çalışın. Çünkü bu ülkeyi size teslim edeceğiz. Bırakın bir yılı, bir dakikanın bile kaybını kabul edemeyiz. Sen.”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, kitap ve kütüphane programlarının kendilerini hem gururlandırdığını hem de memnun ettiğini söyledi.

Arslan, okuma alışkanlığının yüksek olduğu ülkelerde lise gençlerinin günde 5-6 bin kelime konuşmasına rağmen Türkiye’de bu oranın yarı yarıya olduğunu belirterek, bu nedenle Türkiye’de okuma alışkanlığının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Arslan, kütüphanelere önem verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“İnsanın okudukça olgunlaştığını biliyoruz. Bu yazmayı da etkiliyor. Konuştukça ustalaşıyoruz, yazdıkça bilgi ve beceri kazanıyoruz. Bu nedenle önce okumayı teşvik etmemiz gerekiyor. Bu kütüphanelerle, Geleceğimiz olan gençlerin dünyayla rekabet edebilmesine katkıda bulunalım. Kardeşlerimize ricamız şu: “Lütfen bu çocuklarımızı burada daha fazla kitap okumaya teşvik edelim. Ne yazık ki ebeveynler kitap okuma konusunda dünyadakilere göre çok gerideler. HAK-İŞ olarak daha fazla öğrencimizin kitap okuyabilmesi ve kitaplara ulaşabilmesi için ilgili taraflarla görüşeceğiz ve çok kitap okuyan öğrencilerimizi burada ödüllendirmek istiyoruz.”

Konuşmaların ardından depremzede bir çocuğun dua okuduğu program, kurdele ve pasta kesimiyle sona erdi.

camolukhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu