Haber

Kafkas arısının gelişimi için arıcılara malzeme desteği verildi.

Dil uzunluğu ve soğuğa dayanıklılık açısından dünyanın en değerli 4 ırkından biri olan Kafkas arısının geliştirilmesi için Ardahan’da kentteki aracılara çeşitli malzeme desteği sağlandı.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) desteğiyle gerçekleştirilen “Arı Ürünleri İşleme ve Paketleme Tesisi Projesi” kapsamında Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü tarafından temin edilen 350 adet “polen tuzaklı plastik kovan tabanı” ve 2.500 adet “propolis tuzağı” ) kentte arıcılığın gelişmesi için 40 arıcıya teslim edildi. bağışlandı.

Vali Hüseyin Öner, gen merkezinde düzenlenen törende, Kafkas arısının bölge için çok değerli bir ekonomik varlık olduğunu söyledi.

Kafkas arısının gelişmesi ve yayılmasına yönelik takviyelerin yanı sıra arıcılara yönelik eğitimlerin de devam ettiğine işaret eden Öner, “Bu projenin en önemli özelliği arıcılığı iklim risklerinden dengeleyecek ve telafi edecek olması. İnşallah daha azını alırsınız. Kuraklık gibi doğa olaylarından etkilenen Arıcılarımızın ekonomik gelirlerini artırmayı hedefliyoruz. Yaşamdan memnuniyet düzeyini artırmayı hedefliyoruz. Bu nedenle göçü önlemeyi hedefliyoruz.” dedi.

Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürü Sinan Aydın da proje hakkında teknik bilgiler verdi.

Arıcı Gülhan Alpteki, takviyelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgede arıcılığın takviyelerle gelişeceğine inandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu