Yaşam

Jim Carrey’in Efsanevi Dansıyla Hafızalarımıza Kazınan ‘Maske’ Filminden Detay Hayranlarını Heyecanlandıracak

Çocukluğumuzun sineması olan Maske hafızalarımızda hoş bir yer edinir. Jim Carrey’in mükemmel performansıyla çok özel bir yere sahip olan The Mask filminden en akılda kalan şey ise kesinlikle Tina ve Stanley’nin Mask karakterinde o anki dansı. Peki, aslında o dans sahnesinin birçok gönderme içerdiğini biliyor muydunuz?

90’lara damgasını vuran The Mask filmini mutlaka hatırlarsınız…

Usta oyuncu Jim Carrey’nin Mask ve Stanley Ipkiss karakterine hayat verdiği film, aslında bir çizgi roman serisinden uyarlama!

Sürekli itilip kakılan ve tesadüfen değişen bir karakter olan Stanley Ipkiss’in sihirli bir maske bulunca hayatını anlatan film, Stanley’nin nasıl ‘Maske’ karakterine dönüştüğüne olağanüstü bir mizah anlayışıyla değiniyor.

Film her yönüyle tam bir komedi unsuru barındırsa da filmin asıl çekiciliği kesinlikle dans sahneleri!

Ama seyircinin başa sararak izlediği bir sahne var.

Ve bu, Mask ve Tina’nın Coco Bongo adlı bir gece kulübünde dans ettikleri sahne!

Sahneyi her birimiz hayranlıkla izlesek de bu sahne aslında bir gönderme içeriyor. Mask karakterinin giydiği kıyafete gönderme!

Sahnede tercih edilen ‘Hey Pachuco’ şarkısındaki ‘Pachuco’ sözcüğü, Amerikan argosunda Meksika kökenli kişilere verilen bir lakaptır.

Özellikle 1930’lu yıllarda Latin Amerikalıların giydiği uzun bir ceket ve şalvar benzeri pantolonlardan oluşan grup elbisesini, Maske’de ise fötr şapkayı görüyoruz.

Büyük Buhran ve azınlıklara bakış açısının değişmesiyle birlikte bir Meksikalı’nın öldürülmesi bu takım elbiseyi ülke çapında adeta bir üniforma haline getirdi ve ‘zoom suit isyanları’ isyanları başladı.

Bu ekip, Los Angeles Şehir Kurulu tarafından ırksal olarak gangsterlikle ilişkilendirildi ve ABD Ordusu şehre girdi ve bu kıyafeti giyenlere şiddet uyguladı.

Yaklaşık 150 kişi yaralandı ve 500’den fazla Latin Amerikalı gözaltına alındı.

Söz konusu olayda isyanlar Los Angeles’tan ayrılarak Detroit, Philadelphia ve New York gibi büyük şehirlere sıçradı ve haftalarca devam etti.

Filmde Mask’in gangster sanılması, büyük isyanlara neden olan bir takım giymesi ve dans sahnesinde ‘Hey Pachuco’ müziğini çalması aslında o dönemde yaşanan olaylara gönderme yapıyor.

susehri-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu