Yaşam

İzmir’i Yazıyorum projesi başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kültürü, tarihi, yemekleri, müziği, toplumsal yaşantısından izler taşıyan senaryo, kıssa yahut podcast fikirlerinin bir eser haline dönüşmesi için “İzmir’i Yazıyorum” projesini başlatıyor. 15 Aralık’a kadar müracaat alınacak proje sonucunda 900 kişi fiyatsız olarak eğitim atölyelerine katılacak. 10 senaryo, 20 kıssa, 20 podcast ise son eser haline getirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde İzmir ve İzmir’e ilişkin ögelerin bariz biçimde yer aldığı senaryo, kıssa ve podcast üzere alanlarda müelliflerin eğitilmesi ve sanat eserlerinin ortaya çıkartılması için “İzmir’i Yazıyorum” projesini başlatıyor. İştirakçilerin alanlarında ünlü muharrir, direktör ve senaristlerle çalışma fırsatı yakalayacağı proje için son müracaat tarihi ise 15 Aralık.

900 kişi temel atölyelere iştirak hakkı kazanacak
İzmir ve yöresinin sanatı, kültürü, tarihi, yemekleri, müziği, sporu ile ilgili yeni sanat eserlerinin ortaya çıkmasını sağlayacak proje, kapsamlı bir eğitim programı içeriyor. Müracaatlar alındıktan sonra toplam 900 kişi fiyatsız temel atölyelere iştirak hakkı kazanacak. Eğitimler ise çevrim içi yapılacak. Yapımcılarla görüşmeye hazır 10 senaryo, bir kitapta toplanabilecek 20 kıssa, yayına hazır 20 podcast ise son eser haline getirilecek.

Ünlü müellif, direktör ve senaristlerle çalışma şansı
Dünyanın her yerinden iştirakçilere açık projeye seçilen yapıtların müellifleri, Senaryo Stüdyosu çevrimiçi atölyelerinde Levent Kazak, Ezel Akay, Irmak Zileli, Elif Çongur, Melisa Üneri, Nida Dinçtürk ve Hale Aksu Engin üzere isimlerle çalışacak

İzmir, sanat sanayisinde yer alacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Vakfı, İzmir Sinema Ofisi, İzelman, Buca Belediyesi ve Senaryo Stüdyosu tarafından ortak yürütülen projeyle, İzmir’in sanat yapıtları aracılığıyla farklı taraflarının ortaya çıkarılması, Türkiye ve dünya çapındaki sanat sanayisinde kendini bu yapıtlarla temsil etmesi hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu