Teknoloji

“İsveç Çeliği” Volvo ile Neden Bu Kadar Dayanıklı Olarak Tanıtılıyor?

“Dünyanın en güçlü arabalarını hangi marka üretiyor?” Çoğunuza sorarsak” volvo” diyeceğinizi biliyoruz. Bu bahiste yanılmayacaksınız çünkü Volvo, kazaları önlemenin dışında bir kaza anında içerideki insanları hayatta tutabilmek için çok özel kurallarla üretiliyor.

Volvo’nun insan güvenliğini artırmak için çok işi var ama şirketin bu konuda elini güçlendiren şey kullandıkları şeyler. çeliğin kalitesinde yatmaktadır. Volvo, İsveç’te kurulmuş ve şu anda Çinli bir şirketin elinde olmasına rağmen İsveç’te üretimine devam eden bir şirket. İsveç, çelik üretiminde diğer ülkelere göre bazı avantajlara sahiptir.

Diğer çeliklerden daha güçlü olan İsveç çeliğini bu kadar farklı kılan nedir?

Çelik, demir cevherinden üretilen bir elementtir ve son derece güçlüdür. Bu noktada İsveç çeliğinin fark yarattığı iki önemli nokta var. İsveçliler demir cevherini düzgün işleyebilen toplumlardan biridir. 13. yüzyıla kadar uzananDemir-çelik üretiminde tecrübeli olan İsveçlilerin en büyük avantajı kendi ülkelerinden gelmeleridir. güçlü bir demir karışımına sahip olmakiçinde yatıyor.

Volvo’nun sağlamlığının arkasındaki cevher: İsveç demir cevheri yatakları

İsveç demir cevheri yatakları ayrıca çeliği doğal bir alaşım yapan bazı metal cevherleri içerir. başlangıçta v anadyum (V) dahil birçok cevherin küçük yüzdesi çeliğe yüksek çekme mukavemeti kazandırır. Bu da sert darbelerde kırılmasını önleyen ve sertleştiren özel bir çelik üretimine olanak sağlar.

İsveç çeliğinin ısınma durumu da farklıdır.

Dünyadaki çelik üretiminin çoğu “açık kuyu” Çok yüksek sıcaklıklar uygulanarak demirin çeliğe dönüştürülmesiyle oluşur. Bu şekilde çeliği daha güçlü ama daha kırılgan hale getirir.

İsveç’te ise “elektrik ark ocağı” kullanılıyor. Bu sistemde metal küçük partiler halinde daha düşük sıcaklıklarda ısıtılır. Bu, İsveç çeliğini “açık ocak” yolu kadar güçlü olmasa da daha esnek ve daha yumuşak yapar. Aslında, bu esneklik elemana daha fazla güç verir.

Sonuç olarak daha güçlü arabalarla karşılaşıyoruz.

Tabii ki, İsveç çeliği arabaların tek kullanım alanı değil. İnşaat gibi birçok departmanda İsveç çeliğinin tercih edildiğini görüyoruz. Ancak hayata geçtiğinde Volvo’nun İsveç çeliği ile iyi işler çıkardığını görüyoruz.

Hatta Volvo’nun bu noktada kendisini daha da geliştirmeye çalıştığını görüyoruz. Şirketin bu çelik alaşımına bor eklendive yapısal dayanımı daha da arttırdığı bilinmektedir.

haberbiga.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu