Haber

İstanbul’da düzenlenen “Kartel Operasyonu”nun detaylarına ulaşıldı

Pek çok suçtan kırmızı bültenle aranan “Kompanio Bello” uyuşturucu örgütünün İstanbul’daki elebaşı Dritan Rexhepi’nin yakalandığı “Kartel Operasyonu”nun detayları ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu taşıyan “Kompanio Bello” adlı uluslararası uyuşturucu kartelinin elebaşı Dritan Rexhepi’nin 24 Eylül’de sahte kimlikle ülkeye girdiğini belirledi.

İtalyan ve Arnavut yetkililer tarafından “kasten öldürme, uyuşturucu, adam kaçırma, hürriyetinden yoksun bırakma, seyahat belgesinde sahtecilik, silah ve mühimmatta sahtecilik” suçlarından kırmızı bültenle uluslararası alanda aranan Recepi’nin “” ismiyle İstanbul’da olduğu belirlendi. Benjamin Ömer Perez Garcia”. Gruplar şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Şüphelinin Beylikdüzü’nde bir evde ikamet ettiğinin belirlenmesinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele, Sınır Kapıları ve Özel Harekat Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler, ortak operasyon için hazırlık yaptı.

Özel Harekat ekipleriyle birlikte yürütülen operasyonda şüphelinin kaçmaması için adres çevresinde önlem alan Dritan Rexhepi, plakası sökülmüş bir araçla evin garaja giden kısmından geçerek kaçmaya çalıştı.

Üzerine ruhsatsız silah dayayan ve kendisini durduran gruplara direnmeye çalışan şüpheli, araca binemeden yakalandı.

Adreste yapılan aramada ruhsatsız silah, 2 şarjör, 13 mermi, 16 SIM kart, 12 cep telefonu, 2 dizüstü bilgisayar ve 4 soğuk cüzdan ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurarak, Türkiye’yi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden ve zehir tacirlerinden temizleme konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Yerlikaya, “Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüz tarafından uluslararası alanda takip edilen zehir kaçakçısının İstanbul Havalimanı’ndan ülkemize girdiği belirlendi. Benjamin Omar Perez Garcia adına kayıtlı Kolombiya pasaportu var. Dritan Rexhepi yakalanmalı.” Kartel Operasyonu hızla gerçekleştirildi.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Bağlum Evden Eve Nakliyat
televizyon tamircisi en yakın
Başa dön tuşu